Edirne'de korkunç cinayet, karısı İstanbul'a kaçınca ablasını ve ailesini katletti

Edirne'de romanların çoğunlukla yaşadığı mahallede meydana gelen dehşet olayda eşinden ayrılan katil zanlısı kayınbiraderinin evini bastı. Nedim Merdin isimli şahıs gecenin yarısında kayınbiraderinin evine camı kırarak girdiği ve eşi ile ayrılığından da Mal ailesini sorumlu tuttuğu iddia ediliyor.

Edirne'de korkunç cinayet, karısı İstanbul'a kaçınca ablasını ve ailesini katletti

Edirne'de romanların çoğunlukla yaşadığı mahallede meydana gelen dehşet olayda eşinden ayrılan katil zanlısı kayınbiraderinin evini bastı. Kayınbiraderi ile karısı ve 2 yaşındaki çocuğu katleden zanlı hakkında sonradan şok iddialar ortaya atıldı. Nedim Merdin isimli şahıs gecenin yarısında kayınbiraderinin evine camı kırarak girdiği ve eşi ile ayrılığından  da Mal ailesini sorumlu tuttuğu iddia ediliyor. Ailenin diğer iki çocuğunun se ölü taklidi yaparak kurtulduğu iddia ediliyor.

İki ay önce cezaevinden tahliye olan Nedim Merdin, önceki gece saat 02.30 sıralarında ablası Hanife Mal'ın (30) evini bastı. Elindeki pompalı tüfekle eniştesi Salih Mal (31), ablası Hanife ve çocukları Elena'yı (2) öldürdü. Çiftin olay sırasında evde bulunan iki çocuğunun ise ölü taklidi yaparak saldırıdan kurtulduğu ifade edildi.

Olayın ardından kaçan saldırganın yakalanması için Özel Harekât ekipleri, ormanlık alanda arama yaptı. Katil zanlısının eşi İpek Merdin, eşinin ölüm tehditleri üzerine oğlu ile birlikte İstanbul'a kaçtığını belirterek, "Tartıştık, beni ve oğlumuzu öldüreceğini söyledi. Oğlumu alıp İstanbul'a gittim. Telefonla arayıp dönmemizi istedi. Dönmeyeceğimi söyledim. Biz İstanbul'a gidince, o da onları vurmuş. İstanbul'a kaçarak kurtuldum. Hap kullanıyordu" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz