Eğitim-Sen, hükümetin eğitim politikasını eleştirdi

Eğitin-Sen Hakkari Şube Başkanı Şükran Sönmez Güldal, 12.5 yıl tek başına iktidarda olan ve 7 Haziran seçimlerinde iktidar çoğunluğunu kaybeden AK Parti hükümetinin, eğitim sistemini kendi siyasal- ideolojik hedefleri için dönüştürmeye çalıştığını ileri sürdü.

Eğitim-Sen, hükümetin eğitim politikasını eleştirdi

Kamu Emekçileri Konfederasyonu'na bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Hakkari Şubesi, AKP hükümetinin eğitim politakalarını yaptığı basın açıklamasıyla eleştirdi. KESK Şubesi önünde bir araya gelen Eğitim-Sen üyeleri adına basın açıkamasının metnini okuyan Eğitim-Sen Hakkari Şube Eş Başkanı Sönmez Güldal, AKP hükümetinin eğitim politikalarını eleştirererek şunları söyledi:
"İktidar çoğunluğunu kaybeden AKP, Türkiye’nin bütün alanlarında olduğu gibi, eğitim sistemini de kendi siyasal-ideolojik hedefleri için dönüştürmeye çalışmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütün kademelerinde, bakanlık teşkilatından, okullara kadar her alanda yoğun bir siyasi kadrolaşma yaşanmış, eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde liyakat değil, siyasi referans belirleyici olmuştur. Aday öğretmenler öğretmen yapılmamakla tehdit edilerek yandaş sendikaya üye yapılmış, okullarda baskı, şiddet ve zorbalık eksik olmamıştır. AKP’nin eğitim sistemini kendi çıkarları için dönüştürürken, bugüne kadar ortaya koyduğu pratik, her türden dini inancı istismar ederek çocuklarımızı ve toplumu tek din, tek mezhep anlayışı üzerinden tek tip hale getirmeye çalışmak olmuştur. Toplumda sürekli yeni kamplaşmalar ve kutuplaştırmalar yaratarak egemenliklerini sürdürmek isteyenler, benzer bir bölünmeyi öğrenciler arasında oluşturmaya çalışmış, bu durum okullarda şiddetin artmasından başka bir sonuç vermemiştir."

Kaynak: DHA