Görüş Bildir

Elazığ'da belediyenin 'Hayır Çarşısı' açıldı

ELAZIĞ Belediye Başkanlığı'nın dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak 'Hayır Çarşısı' bugün törenle açıldı.

Elazığ'da belediyenin 'Hayır Çarşısı' açıldı
Elazığ Belediyesi'nin Doğukent Mahallesi'nde oluşturduğu 'Hayır Çarşısı' Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, işadamları, il dışından davet edilen 49 muhtarın katıldığı törenle açıldı. Çarşıda yardımseverlerin verdiği gıda, giyecek ve ev eşyası, tutanak karşılığında alınarak sergilenecek. Yardıma muhtaç aileler belediyeden her ay alacakları içerisinde 250 kontör bulunan kredi kartları ile çarşıdan alış veriş yapabilecek.
Elazığ'ın Belediye Başkanı Ak Partili Mücahit Yanılmaz, "Biz bu hayır çarşısıyla veren elden alıp, alan ele teslim edeceğiz. Belediye olarak aracı olacağız. Açılışını yapacağımız hayır çarşımız daha proje aşamasında iken, dünya altın kentler yarışmasında, en büyük sosyal sorumluluk projesi olarak altın madalya ödülü aldı. Altın madalya ödülüne ayık görülmüş bir projenin açılışını yapıyoruz" dedi.
Buraya yardımcı olmak isteyenlerin Alo 153 hattını arayacaklarını belirten Başkan Yanılmaz, "Ekiplerimiz evlerine giderek bir tutanak karşılığında verilen eşyayı alıp buraya getirerek sergileyecek ve ihtiyacı olan kardeşlerimizde buradan onu alacaklar. Buraya gelen her ürün barkotlanıyor, ihtiyaç sahiplerine her ay 250 kontör yüklenmiş kredi kartı veriliyor. 250 kontörlük kredi kartıyla buradan dilediğini alabilecek" diye konuştu.
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, çarşının iki bakımdan önem arz ettiğini belirterek, "Bunlardan bir tanesi, Elazığ Belediyemiz sosyal yardım daha ziyade merkezi yönetimin işidir. Valiliğin görevidir dememiş ve yerel imkanları kullanmak suretiyle fakirimizin, yoksulumuzun, muhtaç durumda olan insanımızın yaralarını sarmak ve eksikliklerini giderme bakımından önemli bir inisiyatif almıştır. İkincisi ve belki de daha önemlisi hayırsever vatandaşlarımızın maddi ve manevi desteklerini ekleyerek komşusu aç iken tok yatan bizden değildir makbul saymayan dinimizin, inancımızın, kültürümüzün içinde muhafaza ettiği ve bu günde çok duyduğumuz toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın çok müstesna bir örneğini Elazığımıza kazandırmış bulunmaktadır" dedi.
Konuşmaların ardından Müftü Peyami Güngör'ü yaptığı duanın ardından çarşının açılışı gerçekleştirildi.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi