Görüş Bildir

Emekliye promosyon son durum da söz Binali Yıldırım'da

Emekliye promosyon konusunda son dakika durum Bakan Müezzioğlu tarafından yapıldı. Binali Yıldırım'a sunulan tasarının bir ay içerisinde netleşeceği açıklandı

Emekliye promosyon son durum da söz Binali Yıldırım'da

Emekliye promosyonda dev adım ve son dakika gelişmeleri milyonlarca emekliyi ilgilendirmekte. Promosyon ödeyen bankalar ve promosyon ücreti gibi detaylar aylardır ilgililerce merak edilirken, Bakan Müezzinoğlu'nun sn dakika açıklamaları herkesi heyecanlandırdı. Başbakan Bianali Yıldırım'a tablonun sunulduğu ve bir ay içerisinde de tasarının sonuçlanacağı haberi ile zaman konusundaki bilinmezliğin de ortadan kalakacağı sinyalleri verildi.

EMEKLİYE PROMOSYON TABLOSU SUNULDU

Milyonlarca emeklinin beklediği promosyonda ilk açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi. Müezzinoğlu, konuyla ilgili olarak "Sayın Başbakan'a tabloyu sundum, 1 ay içinde açıklanır" diye konuştu.

SÖZ BAŞBAKAN'DA

Emekliye promosyon konuunda sayılı vakit kalmış iken 11.6 milyon emekli için bankalarla yapılan anlaşmalar pazarlıklarlar 450 liraya varan bir tutara çıktı. Bakan'ın Başbakan'a sunduğu tasarı sonrasında ücretin daha da artacağı ön görülürken, Yıldırım geçtiğimiz zamnlarda yaptığı açıklamalarda bu durumun sürecini açıklamıştı. "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu bu konuda çalışmaları yürütüyor. Bunlar neticelenince yaptığı çalışmaları bize getirecek. Onun gelmesini bekliyoruz. Bize geldiğinde devreye girip, kararımızı vererek sorunu çözeceğiz" diyen Yıldırım, "Olabilecek en iyi şartları emeklilerimizin lehine sağlamak için gerekli gayreti gösteriyoruz" sözleri herkesi umutlandırdı.

YIL SONUNA KADAR TAMAM

Yıldırım konu ile ilgili olarak geçtiğimiz zaman da mekliye promosyon yıl sonunda tamam şeklindeki iafedsini açıklamıştı. Emekliler, "Bankalar maaşımızı 3 yıl şubelerinden almamız karşılığında 300 lira veriyor. Promosyonun amacına ulaşması için bu tutarın üzerinde olması şart. Pazarlıklarda bu nokta göz önünde tutulmalı" diyor. Bankaların promosyon rakamını "Emekliler maaşı çabuk çekiyor. Bizde ayda 1-2 gün kalıyor" gerekçesiyle düşük tutmaya çalıştığını ifade eden emekliler, şöyle konuşuyor: "Memurlar da maaşını birkaç gün içerisinde çekiyor. Ama bankalar memurlara 2 bin 400 liraya varan promosyon veriyor. Zaten bankalar emeklilerden kazanmasa, bizim için kampanya üstüne kampanya yapar mı? Ayrıca bankalar sadece maaşın birkaç gün kullanılmasından değil emeklilerin müşteri olmasından da kazanıyor."

İŞTE SON AÇIKLAMALAR

Emekliye promosyon için yol haritası belli oldu..

'Bankalardan teklif bekliyoruz..

Yakında karara bağlarız' diyen Başbakan Yıldırım, 3 yıllık tutar belirleneceğini, ödemelerin Ocak aylarında yapılacağını söyledi...

Yaklaşık 12 milyon emeklinin beklediği promosyonda son viraja girildi.

Başbakan Binali Yıldırım, promosyonda yol haritasını açıkladı.

Bankalardan teklif beklediklerini söyleyen Yıldırım, "Yakında herhalde karara bağlarız, emeklilere duyururuz" dedi. .

Promosyonda 3 yıllık tutar belirleneceğini, ödemelerin Ocak aylarında yapılacağını söyleyen Yıldırım'ın açıklamaları, ödemelerin maaşa göre değişeceğini de ortaya koydu..

Başbakan Binali Yıldırım, önceki akşam katıldığı programda, emeklilere promosyon için "Olabilecek en iyi şartları emeklilerimizin lehine sağlamak için gerekli gayreti gösteriyoruz.

Bunu da yakında herhalde bir karara bağlarız ve emeklilerimize duyururuz" açıklamasını yaptı.

Bankalardan teklif beklediklerini belirten Yıldırım, "Diyoruz ki; '3 yıllık süre için maaşı bin, 2 bin, 3 bin lira olan emekliler için ne vereceksiniz, defaten?' Bankalar onun çalışmasını yapıyor" şeklinde konuştu..

Başbakan Yıldırım, promosyonda izlenecek yolu da şöyle açıkladı: "3 yıllığına bir sefer her yılın Ocak ayında bir ilave para yatacak hesaplara. Sonraki 3 yılda bir daha yatacak."

Başbakan'ın açıklamaları, promosyonun emeklilerin maaşına göre değişeceğini, belirlenecek tutarın 3'er yıllık periyodlarla ödeneceğini ortaya koydu..

Yine Başbakan'ın promosyonun yakında karara bağlanabileceği yolundaki sözleri ve yol haritasına ilişkin açıklaması, önümüzdeki Ocak ayında ödemenin yapılacağı beklentisi yarattı.

Gözler şimdi bankaların tekliflerine çevrildi. Emekliler, bankalardan beklentilerini karşılayacak teklif bekliyor.

Başbakan Yıldırım, taşeron işçilere "Hem onları memnun edecek hem de kamunun taşıyabileceği çözümü mutlaka yapacağız, endişeleri olmasın" diye seslendi

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir