Erdoğan 'Kusura bakmayın Katar'a destek devam'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Yenikapı'da AK Parti iftarında Katar'a yönelik açıklamalarda bulundu. Katar devletinin bu zamana kadar PKK'ya herhangi bir yardımda bulunmadığı açıklamasının satırbaşları oluşturuldu.

Erdoğan 'Kusura bakmayın Katar'a destek devam'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün Yenikapı'da AK Parti iftarında Katar'a yönelik açıklamalarda bulundu. Katar devletinin bu zamana kadar PKK'ya herhangi bir yardımda bulunmadığı açıklamasının satırbaşları oluşturuldu.

İŞTE SATIRBAŞLARI

Ben başta Tillerson bir açıklama yaptı özellikle süreci hafifletmek gibi ambargoyu düşürmek gibi böyle bir açıklaması oldu ben diyorum ki bu tamamen kaldırılmalı kardeşler arasında bu olmamalı.  Özelilkle Suudi yönetimine bir ricam var. Siz körfezin en büyüğü en güçlüsüsünüz. Siz düşmanlıkları değil özellikle siz orada kardeşliğin baştacı olmalısınız. Onları bir araya getirmelisiniz ve Suudi Arabistan'a da bu yakışır  diyoruz.  Biz bunu istiyoruz ki bu da bizim hakkımızdır. Suriye'de olanlar ortada Irak'ta olanlar ortada. Bunların yayılması ne fayda getiriyor.

Biz Katar'da kardeşlerimizi korumaya desteklemeye devam edeceğiz. Bizim güzel bir sözümüz var ya 'Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste'. Katar küçük bir ülke eğer bir yanlış yaparsanız şöyle yaparız ha.  Öyle değil, ayeti kerime çok açık net ortada ne diyor Rabbimiz 'Biz nice az inanmış toplulukları inanmamış kalabalıkların üzerine galip kıldık' ortada bu var.

KATAR'A DESTEK DEVAM

İnşallah bundan sonra da yeniliğin ve geleceğin partisi olmayı sürdüreceğiz. Bu ramazanı şerifi de Müslümanlar olarak insanlık olarak maalesef hüzünle ve teessürle yaşıyor kalbi kırık olarak idrak ediyoruz. Komşularımız başta olmak üzere Müslümanlar bir tas sıcak çorbaya hasret bir şekilde bu mukaddes ayı geçiriyorlar. Şimdi Yemen'de Afganistan'da Arakan'da Filistin'de Libya Somali'de kardeşlerimiz kimi zaman açlıkla kimi zaman terörle kimi zaman baskı şiddetle bu ramazanı yaşamaya çalışıyorlar. İftar sevincimizde sahur huzurumuz da kardeşlerimizin bu durumu karşısında buruklaşıyor.

Son günlerde körfez bölgesindeki kardeş ülkeler arasında yükselen tansiyon tüm Müslümanların Ramazan sevincine gölge düşürmüştür. İslam dünyasının bir çok sorunla sıkıntı ile boğuştuğu bir dönemde buna yenilerinin eklenmesi yanlıştır. Bölgemizin geleceğine yönelik kirli planların devreye alındığı bir dönemde enerjimizi boşa harcamak asla doğru değildir. Şu gerçeğin iyi bilinmesi gerekiyor. Buradan tüm körfezdeki kardeşlerime sesleniyorum. Liderler ve körfez halkı, sizlere sesleniyorum kardeş kavgasının kazananı olmaz.

Türkiye ne odu gidiyor mu darbe neticeye ulaştı mı bunu iyi takip edenleri nasıl paraların harcandığnıı çok iyi biliyoruz.  Biz, aç ya da susuz Katar'daki kardeşlerimizin yanında olmak onlara yardım ettiğimizden dolayı rahatsız olanlar var kusura bakmayın biz Katar'a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Kaynak: Diyarbakır Söz