Görüş Bildir

Ermeniler'den Kayseri’de Miçing Ayini

ANADOLU’nun ilk kilisesi olarak bilinen Kayseri’deki Surp Krikov Lusaroviç Kilisesi’nde 'Miçing Ayini' gerçekleştirildi.

Ermeniler'den Kayseri’de Miçing Ayini
Ermeniler tarafından yapılan ve Anadolu’daki ilk kilise olarak bilinen Surp Krikor Lusaroviç Kilisesi’nde gerçekleştirilen Miçing Ayini’ne, çoğunluğu İstanbul’dan olan ve çevre illerden yaşayan Ermeni vatandaşlarının yanı sıra, Kayseri Surp Krikor Lusaroviç Vakfı Başkanı Zadik Toker’de katıldı. Ermeni cemaat mensupları, Kayseri Surp Krikor Lusaroviç Kilisesi’nde, yılda bir kez düzenlenen Miçing ayininde bir araya geldi ve yaklaşık yarım saat süren ayinde, dua etti. Surp Kirkor Lusaroviç Kilisesi Vakfı Başkan Yardımcısı Garbis Bağdat, kentteki ayinin kendileri için hac niteliği taşıdığını ifade ederek, şunları söyledi:
"Bizler bu ayin Paskalya orucunun ortasına denk gelen günde yaparız. 'Miçing Ayini' adı verilen bu ayinde dua etmek bizim için çok önemlidir. Bizler bu günü Kayseri’de kutlamaktan çok mutlu oluyoruz. Kayseri kilisesi bizim için hac yeri gibidir. Buraya gelenler kendilerini hacı gibi hissediyorlar."
Öte yandan, ayin sırasında polis ekiplerinin çevrede güvenlik önlemi aldığı dikkat çekti.
‘MİÇİNG AYİNİ' NEDİR?
Miçing ayini 49 gün süren Paskalya orucunun ortasına denk gelen günde yapılıyor. Miçing ayini adı verilen bu ayin, perdeler açık halde yapılır. Ayin, Paskalya orucunun ortasına geldiği için bayram havasında kutlanıyor ancak, Paskalya’nın diğer günlerinde yapılan ayin perdeler kapalı olarak yapılıyor.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi