Eroğlu'ndan, Çeşme'ye TOKİ ikinci etap müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in Çeşme İlçesi'nde inşaatı devam eden TOKİ konutlarına talep gelmesi halinde ikinci etabın da yapılabileceğini açıkladı.

Eroğlu'ndan, Çeşme'ye TOKİ ikinci etap müjdesi

İzmir 1. Bölge 1. sıra adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, seçim çalışmalarını Çeşme'de sürdürdü. Burada ilçe başkanlığını ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Eroğlu, "Bölgeye kurulan rüzgar türbinlerinin, yerleşim birimlerine yakınlığının turizmi olumsuz etkileyeceği" ile ilgili sorular üzerine bakanlığının sorumluluk alanlarına kurulacak rüzgar türbinlerine, yasaya aykırılık olması durumunda izin verilmediğini anlattı. Çeşme'ye TOKİ tarafından yaptırılan konutların inşaatının devam ettiğini da hatırlatan Veysel Eroğlu, talep gelmesi durumunda, TOKİ'nin ilçede yeni konut alanları oluşturacağını söyledi. Çeşme'deki su sorununu 50 yıl boyunca ortadan kaldırmak amacıyla yaptırılacak Karareis Barajı'nın temelinin gelecek hafta atılacağını, ayrıca Salman Göleti'nin yapılacağını söyleyen Eroğlu, “Özellikle gelir grubu yüksek turist, doğa turizmine yöneldi. Çeşme'de sadece deniz değil, doğa turizmini ve termal turizmi de geliştireceğiz. İzmir ve Çeşme'yi, dünyanın incisi yapmayı hedefliyoruz" dedi.
Ziyaretin ardından bir çay bahçesinde Çeşmelilerle bir araya gelip, projelerini anlatan Eroğlu, daha sonra Urla İlçesi'ne geçti. Cumhuriyet Meydanı'nda Urlalılara hitap eden Eroğlu, göreve geldiklerinde su bulunmayan İzmir dahil 77 ilin su sorununu çözdüklerini söyledi.
Dünyada en çok tesis açılışı yapan bakan olduğuna dikkati çeken Eroğlu, İzmir'e 2019 yılına kadar tamamlanması planlanan 466 projeyle geldiğini anlattı. Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun “Başbakanlık Ofisi" açmasının İzmir'e verdikleri önemi gösterdiğini de söyleyip, “Milliyetçilik, Türkiye'yi ileri hedeflere taşımaktır. 2002'de deseydim, dalga geçiyor derdiniz. Türkiye, şu an G20'nin dönem başkanı. Vatanını milletini sevmek bu. Türkiye, çok iyi noktaya geldi. Yapılacak hizmetler tabii ki var. Davutoğlu 26 büyük paket hazırladı. Bazıları atıp tutar, hükümet olma hedefin var mı?" dedi.
Eroğlu, projelerle gönül kazanmaya geldiklerini ifade ederek, “Hangi partiye oy verirse versin gönül kazanmaya geldik. Destek sizden, hizmet bizden. 7 Haziran'da bizi unutmayın" diye konuştu. Veysel Eroğlu, konuşmasının ardından kurayla belirlenen köylülere, zeytin fidanı sertifikası dağıttı.

Kaynak: DHA