Eruh Halkı İsyan Etti!

Siirt’in Eruh ilçesinde bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar, Karayolları 9’uncu Bölge Müdürlüğü ve yüklenici firma hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eruh Halkı İsyan Etti!

Eruh’ta 10 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ile muhtarlar, 2013 yılından beri yapımı devam eden su şebekesi ile ilgili Eruh Cumhuriyet Başsavcılığına, Karayolları 9’uncu Bölge Müdürlüğü ve yüklenici firma hakkında suç duyurusunda bulundu.

KARAYOLLARINA SUÇ DUYURUSU

Suç duyurusu dilekçesinde, halen teslimi sağlanamayan su şebekesi hattındaki problemler sebebiyle vatandaşların büyük mağduriyetler yaşadığı belirtilerek, "Eruh ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız şüpheli şirketin yaptığı ihmal ve işi halen teslim etmemiş olmasından dolayı ortaya çıkan susuzluk problemleri ile vatandaşlarımız kendi imkanlarıyla ile baş etmeye çalışmaktadır. İlçede yaşanan su sıkıntısı nedeniyle vatandaşlarımız temel ihtiyaçların karşılanmamasından dolayı kamu sağlığının toplu bir şekilde bozulması an meselesi olduğunu belirttiler. Bu sebeplerle Eruh Cumhuriyet başsavcılığa suç duyurusunda bulunarak şüpheliler hakkında soruşturma başlamasına talep etme zorunluluğu hasıl olmuştur" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz