Erzurum'da evli sevgilisini öldüren sanığa müebbet hapis

Erzurum'da ilişki yaşadığı evli ve 5 çocuk annesi 32 yaşındaki Hanım Çakmak'ı 12 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 28 yaşındaki Lokman Serçeoğlu, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Serçeoğlu, "O bir gün öldü ben her gün öleceğim" dedi.

Erzurum'da evli sevgilisini öldüren sanığa müebbet hapis
Olay, geçen 17 Mart günü, merkez Palandöken İlçesi'ne bağlı Solakzade Mahallesi, Şifa Sokak'ta meydana geldi. Lokman Serçeoğlu, cep telefonu ile aradığı Hanım Çakmak'ın evden dışarı çıkmasını istedi. Sokakta buluşan çift arasında tartışma çıktı. Lokman Serçeoğlu yanında taşıdığı bıçakla Hanım Çakmak'ı ağır yaralayarak iş makinesinin altına attı. Daha sonra 112 Acil Servis'i arayan Serçeoğlu, adresi vererek "Yaralı bir kadın var" diye ihbarda bulunduktan sonra kaçtı.
Olay yerine gelen polis, hastanede temizlik elemanı olarak çalışan Hamza Çakmak'la evli olan Hanım Çakmak'ın cesedini buldu.
Evinde yakalanarak tutuklanan Serçeoğlu hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemi ile 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Serçeoğlu bu süreçte Hamza Çakmak üzerine kayıtlı olan çocukları Y.B. ve Y.Z.'nin kendi soy ismini alması için 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesine başvurdu.
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında, davaya katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pelin Konur, Lokman Serçeoğlu'nun Hanım Çakmak'ın ihanetinden söz ettiğini anımsattı ve bu nedenle nitelikli öldürmeden cezalandırılması gerektiğini bildirdi. Serçeoğlu'nun duruşmaya takım elbise giyerek gelmesinin iyi niyetli olduğunu göstermeyeceğine dikkati çeken avukat Pelin Konur, "Duruşmadaki hal ve tavırlarını dikkate alınarak indirim yapılamamasını istiyoruz" dedi.
Geçen duruşmada "Namusum yerlere düştü, ben de temizledim" deyip Hanım Çakmak'ın babasına tehditler savuran Lokman Serçeoğlu ise son sözleri sorulunca şöyle konuştu:
"Olay yerine tasarlayarak gitmem söz konusu değil. Sadece konuşmak için gittim. Hanım Çakmak aşırı yalanlarla üstüme gelince kendimi tutamadım ve olan oldu. Mahkemeye takım elbiseyle gelmemin sebebi indirim alabilmek niyeti değildir. Makamınıza ve huzurunuza duyduğum saygıdan dolayıdır. Hanım Çakmak'ın babasından özür diliyorum, ellerinden öpüyorum. Hanımı seviyordum, iki çocuğumuz var. O bir gün öldü, ben her gün öleceğim. Yaptığım hatadan dolayı pişmanım."
Mahkeme heyeti, sanık Lokman Serçeoğlu'nu 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Serçeoğlu'nun hüküm ile birlikte tutukluluk halinin devamı da kararlaştırıldı.

Kaynak: DHA