Evde Kalmış Erkekler'e evlilik teklifi yağıyor

Mersin’in Erdemli İlçesi’ne bağlı Üzümlü Mahallesi’nde eylem yapıp, evlenecek kız bulamadıklarını ileri süren ve kendilerini Evde Kalmış Erkekler (EKE) olarak değerlendiren gençlere, çağrılarının gazete ve televizyonlarda yayınlanması üzerine evlenme teklifi gelmeye başladı.

Evde Kalmış Erkekler'e evlilik teklifi yağıyor

İlçeye 45 kilometre uzaklıkta 135 hane, 233 nüfuslu Üzümlü Mahallesi'nde bulunan 25 genç seslerini duyurmak üzere önceki gün bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte Evde kaldıklarını öne süren gençler, 'Mevzu derin ustam', 'Ne olursan ol yine de gel', 'Usta sözümüz söz en az 5 çocuk' yazılı dövizler açtı.
Gençlerin eyleminin ardından konunun medyada geniş yer bulması üzerine İstanbul’dan gelen özel televizyon kanalları, şov programları gençlerin yaşadığı sorunu daha geniş kitlelere duyurabilmek için program çekmeye başladı.
Bu arada Mahalle Muhtarı Mustafa Başbilen’in telefonu susmak bilmedi. Arayanlar 25 gence evlilik teklifinde bulunurken, Muhtar Başbilen, televizyon ve gazetelerde çıkan haberlerin ardından 300’ün üzerinde telefon geldiğini belirtti.
İlk aşamada üç ilden kendisini arayarak gençlerle evlenmek istediklerini ve bunun için de Erdemli’ye gelmek ve tanışmak için yola çıkanların olduğunu ifade eden Başbilen, "Gençlerimizin evlenmelerine yönelik yaptıkları çağrı ülke genelinde yankı buldu. Ben güzel gelişmelerin olacağına inanıyorum" dedi.
Bekâr gençlerden Mehmet Başbilen ise, "Muhtarımız sayesinde bana Ankara’dan bir talip çıktı. Benimle tanışıp evlenmek isteyen bayanlar Erdemli’ye geldiklerinde, görüşüp tanışacağım. Uygun olursa neden evlenmeyeyim. Bu konuda ben kendimi çok şanslı hissediyor. Bu şansın diğer arkadaşlarıma gülmesini isteyerek devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Kaynak: DHA