Eyüp Sultan'dan Mevlana'ya Vuslat Yolculuğu

İstanbul Eyüp Belediyesi ilçede yaşayan vatandaşları Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Mevlana şehri Konya'ya götürüyor. Kültür gezisine katılmak için ilçeden 10 bin kişinin başvuru yaptığı belirtildi.

Eyüp Sultan'dan Mevlana'ya Vuslat Yolculuğu
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın hayata geçirdiği 'Eyüp Sultan'dan Mevlana'ya Vuslat Yolculuğu' 15 Mart Pazar günü başladı. İlçede ikamet eden vatandaşları Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile Konya'ya götüren belediye daha önce Çanakkale ve Edirne'ye de seferler düzenlemişti. Pazar günü Eyüp Sultan'da kılınan sabah namazının ardından gelen herkese çorba ikramı yapıldı ve daha sonra Pendik'ten 120 vatandaşla birlikte YHT vasıtasıyla Konya'ya geçildi.

10 BİN BAŞVURU VAR

YOLCULUK sırasında vatandaşlarla da sohbet eden Aydın, sundukları bu harika hizmet hakkında da kısa bilgiler verdi. Çok güzel bir duygu yaşadıklarını belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Konya'ya Vuslat Yolculuğu projesi için halkımızdan yoğun talep geliyordu. Yaptığımız anketlerde geçen yıl Çanakkale ve Edirne kültür gezilerimizde Eyüplüler hep Konya'ya, Mevlana'ya gitmek istediklerini belirtiyordu. Biz de halkımızın bu taleplerine duyarsız kalmadık. Bu ilk seferimizdi ve yeni seferlerimiz devam edecek" dedi.

Eyüp'te yaşayan 10 bin vatandaş Konya'ya gidebilmek için başvuruda bulunurken, nisandan itibaren her gün 2 otobüsle 80 kişilik seferler yapılacak. Kültür gezisi kapsamında türbeler ve şehrin önemli yapıları gezilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz