Fatura dolandırıcılığı zanlıları adliyede

Sivas’ta Global isimli fatura ödeme merkezlerinde vatandaşları dolandırdığı iddia edilen şahıslar Antalya’nın Alanya ilçesinde gözaltına alındı.

Fatura dolandırıcılığı zanlıları adliyede

Sivas’a getirilen iki kardeş adliyeye sevk edildi.

Sivas’ta Global isimli fatura ödeme merkezlerinde vatandaşları dolandırdığı iddia edilen şahıslar Antalya’nın Alanya ilçesinde gözaltına alındı. Kadir B(41) ile Suat B.(35), 10 şube ile faaliyet gösterdikleri fatura ödeme merkezlerinde vatandaşların yatırdığı elektrik, telefon, doğalgaz ve su fatura ücretlerini zimmetlerine geçirdikleri iddia edildi.

Vatandaşlar ilgili kurumlardan faturalarının ödenmediğine dair ihbarname geldiğini belirterek savcılığa suç duyurunda bulundu. Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin arama kararı ile eş zamanlı yapılan operasyonda fatura ödeme merkezlerinin kapalı olduğu, camlarında ise “Cenazemiz dolayısıyla kapalıyız” yazısının asıldığı belirlendi. Çilingir yardımıyla kapılar açılarak bilgisayar kasaları ve makbuzlara el konuldu. Fatura ödeme merkezlerini işleten Kadir B. ve Suat B.’nin yakalanması için çalışma başlatıldı. Şahısların 2 aylık elektrik, telefon,doğalgaz ve su faturası ücretlerini zimmetlerine geçirerek yaklaşık 1 milyon lira kazanç elde ederek kaçtıkları iddia edildi.

Şahısların yakalanması için kurulan özel ekip, zanlıları Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Şekerhane Mahallesi'nde bir dairede gözaltına aldı. Sivas'a getirilen Kadir B. ve Suat B. emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz