Fethiye Festivali renkli başladı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde karnaval havasında başlayan Fethiye Festivali renkli görüntülere sahne oluyor.

Fethiye Festivali renkli başladı

Fethiye Belediyesi, Fethiye Otelciler Birliği ve Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfı'nın katkılarıyla bu yıl 8'incisi düzenlenen Fethiye Festivali dün kortej yürüyüşüyle başladı. Animasyon grupları, spor kulüpleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı yürüyüş Cahit Gündüz Caddesi'nden başlayıp, Beşkaza Meydanı'nda sona erdi.
Fethiye'deki turistik tesislerde görev yapan animasyon ekipleri dansları ve kıyafetleriyle karnavalı aratmayan görüntüler oluşturdu. Kamyonlara kıl çadırlar yerleştirilip Yörük yaşantısı canlandırılırken, ellerinde tencerelerle yürüyen aşçılar da ilgiyle izlendi. Fethiye'de yaşayan yerleşik yabancılar ise ilginç kostümlerle korteje katıldı. Yürüyüş sonunda 'en gösterişli grup' halk oylamasıyla belirlenerek kupayla ödüllendirildi.
Festival kapsamında Türk Hava Kurumu'na ait motorlu yamaç paraşütüyle motosiklet kulüpleri gösteri gerçekleştirildi. Aksaz Bandosu eşliğinde tango gösterisi sunuldu.
Festival Beşkaza Meydanı'nda farklı ülkelerden gelen müzik gruplarının konseriyle devam etti. Angola'dan İnu, Ukrayna'dan Spritual Seasons ve İran'dan Megregan Ensemble grupları konser verdi. Konseri yaklaşık 1000 kişi izledi.
17 MAYIS'TA SONA ERECEK
Fethiye'yi sanat ve kültür merkezine dönüştürmek amacıyla organize edilen festivalde, yerel ürün sergisi, kitap fuarı, imza günleri, edebiyat söyleşileri, dünya müzikleri şenliği, ressam buluşması, fotoğraf festivali gibi etkinlikler yer alacak. Festival 17 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak: DHA