FETO operasyonlarının eş zamanlı en büyüklerinden

Konya Aksaray merkezli feto operasyonlarında çok sayıda gözaltı olduğu açıklandı

FETO operasyonlarının eş zamanlı en büyüklerinden

FETO operasyonlarının bir yenisi daha dün gece saatlerinde gerçekleşti. Konya Aksaray merkezli 12 il de 22 adrese eş zamanlı olarak yapılan baskında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı olan 22 kişi için Aksaray merkezli 12 ilde 22 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyon Sabah erken saatlerde Aksaray merkezli Hatay, Ankara, Kocaeli, Niğde, Tokat, Yozgat, Uşak, Manisa, Konya, Adana ve Balıkesir illerinde gerçekleştirildi. 12 ilde 22 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis, şüphelilerden çoğunun üniversite ByLock yöneticisi olduğunu tespit etti. Aksaray’da 10 ayrı adrese operasyon düzenlenirken, yakalanan şüpheliler sağlık raporundan geçirilmek üzere Aksaray Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler daha sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelilerden 10’unun Aksaray’da, 12’sinin ise diğer illerde olduğu öğrenildi. Şüphelilerden çoğu yakalanırken, operasyonun sürdüğü öğrenildi.

ANTALYA'DA FETÖ’YE ŞAFAK OPERASYONU: 65 GÖZALTI 

Antalya merkez ve 6 ilçesinde FETÖ’nün sözde 'abi' ve 'abla'larına yönelik yapılan operasyonda 15'i kadın 65 kişi gözaltına alındı

Antalya’da Fetulahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) sözde 'abi' ve 'abla'larına yönelik yapılan operasyonda 15’i kadın 65 kişi gözaltına alındı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından  terör örgütü FETÖ'nün sözde 'abi' ve 'abla'larına yapılan operasyonlar sürüyor. Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) ekipleri Antalya merkez, Alanya, Manavgat, Demre, Serik, Gazipaşa ve finike ilçelerinde FETÖ’ye ait İrfan, Toros ve Işık isimli şirketlerin eğitim kadroları içinde ve bazı kamu kuruluşlarında çalışıp  örgüt içinde sözde 'abi' ve 'abla' konumunda olanlara    yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenledi.  Bu sabaha karşı TEM operasyon ekipleri tarafından farklı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 15'i  kadın 65 kişi  gözaltına alındı. Aramalarda ise 1 dolarlar, FETÖ’ye ait Kitap ve dokümanlar ile flash bellek, hardisk, dijital materyaller ve gizli haberleşme programları elde geçirildi. Antalya merkez ve 6 ilçede gözaltına alınan sözde 'abi' ve 'abla'lar sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere TEM Şube Müdürlüğü'ne getiriliyor.

KARACABEY’DE FETÖ OPERASYONU: 12 GÖZALTI

Bursa’nın karacabey ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 12 kişi gözaltına alındı.

Karacabey'deki soruşturma kapsamında 12 eve operasyon düzenlendi. Operasyonda Ayşe S., Münire K., Gonca Y., Yurdanur U., Züleyha A., Hülya Ü., Handan S., Ayşe G., Özen Ü. K., Hatun A., İhsan A. ve Yalçın K. 'terör örgütüne üye olmak' suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Operasyonlar sonucunda Hülya Ü., Handan S., Ayşe G., Özen Ü. K., Hatun A., İhsan A. ve Yalçın K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, gözaltında bulunan Ayşe S., Münire K., Gonca Y., Yurdanur U., Züleyha A.'nın ise sorgulanmasına devam ediliyor.

MUĞLA'DA 15  ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe  girişimine yönelik soruşturma kapsamında 15 öğretmen gözaltına alındı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında, Emniyet  Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, il merkezi ile ilçelerde düzenlenen  operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 15 öğretmeni gözaltına aldı.

Zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi (akşam)

Kaynak: Diyarbakır Söz