Görüş Bildir

FETÖ'nün cinleri"ni ByLock sorgulaması çarptı

FETÖ'ye yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, 16 FETÖ mensubundan 12'si İstanbul polisince yakalanarak gözaltına alındı. Yakın ve tanıdıklarının üzerine alıp Bylock yükledikleri telefonların numaralarını pasaport ve ehliyet başvurusunda kullanınca yakayı ele verdiler.

FETÖ'nün cinleri

Silahlı Terör Örgütü FETÖ'ye yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında, yakın ve tanıdıklarının kimlikleriyle aldıkları cep telefon hatlarına örgütün gizli haberleşme programı ByLock yükleyip, ardından telefon numaralarını pasaport ve ehliyet başvurularında kullanan 16 FETÖ mensubundan 12'si İstanbul polisince yakalanarak gözaltına alındı.

BAŞVURU FORUMLARINA İRTİBAT NUMARASI OLARAK YAZDILAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarınca silahlı terör örgütü FETÖ'ye yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında, örgüt üyesi olup, yakın ve tanıdık çevrelerindeki şahıslardan temin ettikleri kimliklerle cep telefon hattı alıp, ardından bu hatlara örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u yüklediği belirlenen 16 örgüt şüphelisi hakkında dün gözaltı kararı verdi. Polis takibine yakalanmamak için, örgütle ilişiği bulunmayan yakın ve tanıdıklarının kimliğiyle açtırıp, ByLock yükledikleri cep telefonu numaralarını, pasaport ve ehliyet çıkartma işlemlerinde iletişim numarası olarak başvuru forumlarına yazan uyanık FETÖ'cülerin oyununun, forumlardaki numaralara ByLock sorgulaması yapılmasıyla ortaya çıktığı öğrenildi.

BYLOCK SORGULAMASIYLA YAKAYI ELE VERDİLER

Pasaport ve ehliyet başvuru forumlarındaki iletişim numaralarına ByLock sorgusu yapıldığından habersiz olarak, başkalarının üzerine çıkartıp ByLock yüklediği numaraları forumlara yazan 16 örgüt mensubunun yakalanması için dün sabah harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Antalya, Gaziantep ve Konya'da düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda haklarında gözaltı kararı verilen örgüt şüphelilerinden 12'sini yakalayarak gözaltına aldı. Aranan 4 örgüt şüphelisini adreslerinde bulamayan polisin yakalama çalışmaları devam ederken, savcılığın da İstanbul Emniyeti'ne yapılan ehliyet ve pasaport başvuru forumları üzerindeki sorgulamalarının devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi