Görüş Bildir

Feyzioğlu: Avukatlara suçlu muamelesi yapan herkese yaptıklarını hukuk karşısında ödeteceğiz

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul Adalet Sarayı'nda yaşanan tartışmalarla ilgili olarak sosyal medyadayaptığı açıklamada, hâkimleri, savcıları, adliye personelini taramadan geçirmeyen, adliyeye giren kolileri X - Ray'e sokmayan ve denetimi aksatan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Feyzioğlu: Avukatlara suçlu muamelesi yapan herkese yaptıklarını hukuk karşısında ödeteceğiz
Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesinin ardından girişlerde avukatların da üstlerinin aranması nedeniyle yaşanan gerginlik devam ediyor. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu, facebooküzerinden 'Hadi Bakalım' başlıklı açıklamasında, “Avukatlara suçlu muamelesi yapan ve hukuku çiğneyen herkese yaptıklarını hukuk karşısında ödeteceğiz” dedi. Feyzioğlu konuyla ilgili olarak Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
“Adliyelere girişte avukatları itip kakan, darp eden, hakim ve savcılardan farklı muameleye tabi tutmaya kalkışan her güvenlik görevlisi ve onlara talimat veren herkes hakkında (başsavcı veya siyasetçi) suç duyurusunda bulunacağız. Meslektaşlarımızın tutanakları bize ulaştırmasını bekliyoruz. Kim suç işliyorsa buna pişman olacak. Ama bugün ama yarın, fakat mutlaka! Hakimleri, savcıları, adliye personelini taramadan geçirmeyen, adliyeye giren kolileri, malzemeleri X-ray'e sokmayan ve denetimi aksatan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu konuda meslektaşlarımızın bize fotoğraf ve tutanak ulaştırmasını bekliyoruz. Biz duyarlı kapı taramasından geçmeyelim veya çantalarımızı X-ray'e koymalıyım hiçbir zaman demedik ve bunu da yapıyoruz. Avukatlara suçlu muamelesi yapan ve hukuku çiğneyen herkese yaptıklarını hukuk karşısında ödeteceğiz. Bu ülkenin avukatları hiçbir baskıya boyun eğmeyecek! Haydi bakalım hakimleri, savcıları, personeli, kolileri kontrolsüz içeri almaya devam edin, biz de sizin hakkınızda gereğini yapalım!!!Not: Çağlayan Adliyesine, İstanbul Barosuna destek olmak amacıyla TBB Avukat Hakları Merkezi üyeleri de hareket etmiştir.”

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi