Görüş Bildir

Fırat Kalkanı El-Bab operasyonunda 3 şehidin kimlikleri belirlendi

Suriye'de devam eden Fırat Kakanı harekatından 3 şehit haberi yürekleri burktu

Fırat Kalkanı El-Bab operasyonunda 3 şehidin kimlikleri belirlendi

Fırat Kalkanı Harekatından kötü haber duyuldu. Suriye'de devam eden El-Bab operasyonunda 3 askerimizin şehit düştüğü 5 askerimizin de  yaraandığı açıklandı. Türk askeri birliğine yönelik düzenelenen saldırı da şehit düşen ve yaralanan askerlerin isimleri henüz açıklanmadı.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Fırat Kalkanı Operasyonu Kalkanı kapsamında yürütülen El Bab operasyonunda saldırıda şehit edilen askerlerin Erdal Bolat, Melih Özcan, Zafer Er olduğu tespit edildi. Şehitlerden Erdal Bolat'ın Sivas, Melih Özcan'ın Eskişehir, Zafer Er'in memleketinin ise Kırşehir olduğu öğrenildi.Öte yandan, şehitlerin Gaziantep Adli Tıp Kurumunda yapılacak işlemlerinin ardından memleketlerine törenle uğurlanacağı belirtildi.

Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yürütülen El-Bab operasyonunda gerçekleşen saldırıda ilk belirlemelere göre 3 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.  Edinilen bilgiye göre, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab operasyonunu yürüten Türk askeri birliğine yönelik saldırıda 8 asker yaralandı. Yaralılar askeri helikopter ve ambulanslarla Kilis ile Gaziantep'teki hastanelerde tedavi altına alındı. 3'ü helikopter ile biri kara ambulansı ile Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen 4 yaralı askerden 3'ünün şehit olduğu bildirildi. Yaralı askerlerden birinin ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir