Görüş Bildir

Fırat Kalkanı Harekatı'nde ÖSÖ, Türkiye'yi bekliyor

Fırat Kalkanı HArekatı 40. gününde iken Genelkurmay açıklamalarına bir yenisini daha ekledi

Fırat Kalkanı Harekatı'nde ÖSÖ, Türkiye'yi bekliyor

Bir ayı geçkin süredir devam eden Fırat Kalkanı Harekatında gün gün TSK açıklama yaptı. Aktarin, Türkmen Barı ve Dabık'ta devam Fırat Kalkanı harekatında 9 hedefe 10 bomba atılmış ve DEAŞ TÖ unsurlarınca Komuta yeri, silah mevzii ve mühimmat deposu olarak kullanılan 9 bina imha edilmiştir.

11 hava harekatında  13 DEAŞ unsuru etkisiz hale getirildi

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı ılımlı muhalifler, DAEŞ için stratejik öneme sahip El Bab'a operasyon için gün sayılıyor. Bölgedeki güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre ÖSO, 12 Ekim'de operasyon için Türkiye başta olmak üzere koalisyon güçlerinin onayını bekliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf etmek, sınır güvenliğini sağlamak ve Suriye'de bulunan Koalisyon Güçleri'ne destek vermek amacıyla 40 gündür "Fırat Kalkanı Harekatı" yürütülüyor. Türkiye bu kapsamda ÖSO'ya bağlı ılımlı muhaliflere de önemli destekler sağlıyor.

ÖSO 12 Ekim'de El Bab'a operasyon yapmayı planıyor. Örgüt bu operasyon için Türkiye'den yeşil ışık bekliyor. Eğer Türkiye'den onay alınırsa terör örgütü DAEŞ'in başkenti konumundaki Rakka'ya ilerleme öncesi stratejik bir yer, terör unsurlarından temizlenmiş olacak. Onay alınamaması halinde de operasyonun kısa bir süre ertelenebileği belirtiliyor.

Koalisyon güçleri tarafından, Ziyadiyah, Bahrutah, Duvaybık, Aktarin (2) ve Türkmen Barı (6) bölgelerinde tespit edilen DEAŞ TÖ unsurlarına yönelik icra edilen 11 hava harekâtı sonucunda, 13 DEAŞ TÖ unsuru etkisiz hale getirilmiş, DEAŞ TÖ unsurlarınca kullanıldığı keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 4 bina, 3 araç (2'si EYP yüklü) ve 1 havan imha edilmiştir.

960 KM2 DENETİM ALTIND

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 40'ıncı gününde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, 4 köyün daha kontrolünü ele geçirdi. Harekatın başından itibaren 111 köyde kontrolü ele geçiren ÖSO güçleri, Cerablus-Azez hattında 960 kilometre karelik alanda denetimi sağlamış oldu. Genelkurmay açıklamasında dün sabah saatlerinde Azez-Rai arasındaki bölgede muhalif unsurlardan oluşan 3 özel görev kuvvet grubunun, kara ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Rai'nin güneyindeki Uvayşiyah, Tall Atiyah, Cubban ve El Eyyübiyah köylerinin kontrolünü sağladığı belirtildi. Böylece harekatın başlangıcından bu yana 111 meskun mahalde yaklaşık 960 kilometre karede kontrol sağlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir