Görüş Bildir

FLAŞ! Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı gözaltına alındı

Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Bylock kullanıcıları arasında kırmızı bültenli listede olduğu iddia edildi

FLAŞ! Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı gözaltına alındı

Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Doç. Dr. Gürsul'un 'Kırmızı listede Bylock' kullanıcısı olduğu iddiaları ile gözaltına alındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Doç. Dr. Fatih Gürsul, ByLock'çu çıktı. Gürsul, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarının talimatı üzerine Ankara'da gözaltına alındı. Polis ekipleri Gürsul'un evinde de detaylı arama yaptı. FETÖ'nün şifreli haberleşme uygulaması ByLock'u en çok kullanan kişilerin yeraldığı 'kırmızı liste'de ismi bulunan Gürsul, gözaltına alınmasının ardından İstanbul'a getirildi.

KARİYER MERDİVENİNİ HIZLA TIRMANDI

CHP'ye yerleştirilen kripto FETÖ üyelerinden olduğu iddia edilen Gürsul, kariyer basamaklarını hızla tırmandı. FETÖ ile Malatya'da lise okurken tanıştığı belirtilen Gürsul, örgütün dershanelerinde ağabeylerinin yönlendirmesiyle Hacettepe Üniversitesi Matematik Bölümü'ne girdi. Üniversite sonrası çevresine örgüt ile irtibatını kestiğini söyleyerek bilişim sektörüne giren Gürsul, bu süreçte İsrail Büyükelçiliği ile yakınlaştı. Hatta Gürsul'un nikah şahitliğini İsrail Büyükelçisi yaptı. Evlendikten sonra ailesi ve Malatya'daki yakınları ile ilişkilerini tamamen koparan Fatih Gürsul, sol çevrelere yönlendirildi. Çok geçmeden CHP'ye üye yapılan Gürsul, zamanla Kılıçdaroğlu'na en yakın isimlerden biri oldu.

FETÖ'CÜLÜĞÜ PARTİDE BİLİNİYORDU

FETÖ üyesi olduğu bilindiği halde Gürsul, Kılıçdaroğlu tarafından 'başdanışman' görevine getirildi. Fatih Gürsul'un bu hızlı yükselişi CHP içerisindeki 'Kılıçdaroğlu bir FETÖ projesidir' söylentisini güçlendirdi. Bütün danışmanlar birer birer görevden alınırken Gürsul'a partide kimse dokunamadı. Gürsul, 2015'te Elazığ'dan milletvekili adayı oldu ve kaybetti. Ancak bu kayıp Kılıçdaroğlu tarafından başarısızlık olarak yorumlanmadı. Kendisine 2019 seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili adaylığı sözü verildi.

Sorun göremedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başdanışmanının FETÖ'den gözaltına alınmasını, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'ya taziye ziyaretinde bulunmak için geldiği Diyarbakır'da yorumladı. Gürsul'un iyi bir iletişimci olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Kendisinin herhangi bir suçu var mıdır yok mudur, o konuyu bilmiyoruz. Tabi eğer adil bir yargılanma olursa zaten bizim açımızdan bir sorun yok. Herkes gidecek ifadesini verecek, ne gerekiyorsa yapılacak" diye konuştu.

Haklıymışım

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin FETÖ ile mücadelesini desteklemek için Söke'den Didim'e kadar 56 kilometre yürüyen ve ardından evinde ölüm orucuna başlayan Celal Kılıçdaroğlu, kardeşi Kemal Kılıçdaroğlu'na danışmanlık yapan Fatih Gürsul'un gözaltına alınmasını değerlendirdi. Tepki yürüyüşüne elindeki "FETÖ'cüler abimi de kandırmışlar" döviziyle başladığını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Bu döviz yüzünden onlarca hakaret, tehdit işittim. CHP'liler Mersin'de FETÖ'den tutuklanan Erkan Karaaslan konusundan sulandırarak kurtulmak istiyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. Gerçekler er geç bir gün ortaya çıkacaktır. Başdanışman Gürsul'un FETÖ'den gözaltına alınması, benim verdiğim 'CHP FETÖ'cülerden arındırılsın' mücadelemi haklı çıkardı. Bana saldıranlar, şimdi çıkıp başdanışmanın gözaltına alınmasını savunabilsinler. Genel Merkezde başdanışmanın havasından geçilmiyordu. Onu ağabeyime kim getirdiyse hesabını versin" diye konuştu. (kaynak: yenişafak)

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir