Freni patlayan otobüs ışıkta bekleyen araçlara çaptı: 2'si ağır 5 yaralı

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde freni boşalan yolcu otobüsü trafik ışıklarında bekleyen 5 araca çarptı. Otobüs, 1 kilometre daha gittikten sonra kavşak inşaatındaki hafriyata çarparak dururken, kazada 2'si ağır 5 kişi yaralandı.

Freni patlayan otobüs ışıkta bekleyen araçlara çaptı: 2'si ağır 5 yaralı

Hatay'dan İskenderun'a giden 21 EN 089 plakalı yolcu otobüsünün E91 karayolunun Şekere Kavşağı'nda freni boşaldı. İsmi öğrenilemeyen otobüs şoförü, hızla ilerleyen aracını durduramazken klakson çalarak yoldaki araçları uyarmaya çalıştı.

Yaklaşık 3 kilometre giden otobüs, Deniz Er Eğitim Alayı civarındaki trafik ışıklarında duran 4 otomobil ile 1 minibüse çarptı. Çarptığı minibüsün parçalarını da önüne katarak yoluna devam eden otobüs, yaklaşık 1 kilometre sonra Arsuz İskenderun Kavşağı'nda yapımı devam eden köprülü kavşaktaki hafriyata çarparak durabildi.

Kaza sonrası bölgeye çok sayıda ambulans, polis ve kurtarma ekibi sevk edildi. Otobüsün çarptığı araçlarda yaralanan 5 kişi, ambulanslarla hastanelere götürüldü. Yaralılardan 2'sinin sağlık durumun ağır olduğu belirtildi.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz