Görüş Bildir

Gayrettepe metro istasyonunda yürüyen merdiven kazası! Bacaklarını kapıyordu!

İstanbul Gayrettepe Metro İstasyonu'nda son dakika yaşanan olay da minik bir çocuğun bacağı yürüyen merdiene takıldı. Yürüyen merdivende kalan minik çocuğun kurtarılma çalışmaları yaklaşık olarak 1 saat sürdü.

Gayrettepe metro istasyonunda yürüyen merdiven kazası! Bacaklarını kapıyordu!

İstanbul Gayrettepe Metro İstasyonu'nda son dakika yaşanan olay da minik bir çocuğun bacağı yürüyen merdiene takıldı. Yürüyen merdivende kalan minik çocuğun kurtarılma çalışmaları yaklaşık olarak 1 saat sürdü. 9 yaşındaki Muhammet Emre Y.  isimli çocuğun bacağının kanlar içinde olduğu gözlemlenirken, acilen hastaneye kaldırıldığı ve tedavi altına alındığı açıklandı.

GAYRETTEPE METRO İSTASYONUN DA KORKU

Gayrettepe Metro İstasyonunda yaşanan korkunç olay da 9 yaşındaki çocuğun bacağının metro istasyonun da bulunan yürüyen merdivenlere çarptığı gözlemlendi. Sabah saatlerinde Gayrettepe Metro İstasyonu'nda yaşanan olayda annesi ile birlikte metrodan inen Muhammet Emre Y.(9), Zincirlikuyu otobüs duraklarına çıkan yürüyen merdivene yöneldi. Ancak yürüyen merdivene binen çocuğun minik Muhammet, bir anda acı içinde yerde kaldı. Minik çocuğun bacağının mekanizmaya sıkıştığını gören vatandaşlar ve görevliler hemen duruma müdahale etti. Önce yürüyen merdiven durduruldu, ardından da polis ve itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipelri, minik Muhammet'i sakinleştirerek kurtarma çalışmalarına başladı. Sonrasında bacağının sıkıştığı merdivenin kırılması snrasında çocuk kurtuldu. Olayın ardından kazanın meydana geldiği yürüyen merdiven bakıma alınırken, yolcular merdivenlere ve asansöre yönlendirildi.  Olayı gören Yavuz Ekşioğlu isimli vatandaş, "Ben olay yerine geldiğimde çocuğun bacağı içerideydi. Güvenlikler geldi, itfaiye çağrıldı. Merdiveni keserek çocuğu çıkardılar. Çocuğun bacağı kan içindeydi. Ambulansa koyup götürdüler. Çocuğun sağlığı iyiydi ama ayağı biraz ezilmişti" ifadelerini kullandı.

BU İLK DEĞİL

Zaman zaman yürüyen merdiven kazalarına şahtlik etmekteyiz. Geçtiğimiz sene ekim ayında da benzer bir kaza yaşanmıştı.  İstanbul Avcılar Haramidere’de bulunan Torunlar Holding’e ait Torium Alışveriş Merkezi’nin (AVM) yürüyen merdiveni 3 yaşında bir çocuğun kolunu kaptı. Torunlar Holdinge ait alışveriş merkezine gelen bir ailenin 3 yaşlarındaki çocuklarının kolu yürüyen merdivene sıkıştı. Çocuk, AVM teknik personeli, itfaiye ve sağlık ekiplerinin yaklaşık 45 dakikalık çabaları sonucu bayıltılarak sıkıştığı alandan çıkarılabildi. Görgü tanıklarına göre ‘kaza’ şöyle gelişti: Minik çocuk yürüyen merdivenin ters istikametine ilerlemeye çalışırken arızası olduğu öne sürülen merdiven aniden durdu. Çocuk, bu sırada iddiaya göre daha önceden giderilmemiş teknik arızası bulunan merdivendeki yan boşluğa kolunu kaptırdı. Kolu sıkışan minik çocuk uzun uğraşlar sonucu bayıltılarak kurtarılabildi. Hasteneye kaldırılan çocuğa altışar saatlik iki operasyon yapıldı. Çocuğun bir daha kolunu kullanamayacağı belirtiliyor.

Torium AVM yönetimi tarafından yaşanan faciayla ilgili açıklama yapılmadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir