Görüş Bildir

Gaziantep'te "kardeşlik iftarı"

Merkez Şahinbey Belediyesi, Uluslararası Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği ve Suriye Yardım Koordinasyon Birimi (ACU) işbirliğinde Gaziantep'te "kardeşlik iftarı" verildi.

Gaziantep'te

GAZİANTEP (AA) - Şehreküstü konaklarında gerçekleştirilen iftara, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül'ün yanı sına çok sayıda Gaziantepli ve Suriyeli vatandaş katıldı.

Gül, iftar sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazanın en güzel yönünün yardımlaşmak olduğunu söyledi.

Suriyelilerin ve Gazianteplilerin aynı sofrada bir araya gelerek ramazanın bereketini paylaştıklarını dile getiren Gül, "Rab'bim bu ramazan coşkusunu tüm dünyanın, bütün mazlumların üzerinde daim kılsın. Yanı başımızdaki olaylar, hadiseler bizleri derinden üzüyor. İnşallah onlar da bir an evvel huzura kavuşurlar" dedi.

Gül, etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sunan Şahinbey Belediyesi ve dernek temsilcilerine teşekkür etti.

Uluslararası Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Hamza el-Abdulla da yaklaşık 2 bin kişinin birlikte iftar yaptığını belirtti.

Dernek yardımlarını Suriye, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'teki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten Abdulla, Gül'e plaket verdi.

İftara, AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, İl Müftüsü Ahmet Çelik ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

ARABAN İLÇE TEŞKİLATINA ZİYARET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, ayrıca beraberinde AK Parti Gaziantep Milletvekili Çelik, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Özkeçeci ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Üzücü ile partisinin Araban ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Gül, ziyarette yaptığı açıklamada, seçimin geride kaldığını, Adalet ve Kalkınma Partisi olarak Araban'da 7 bin 592 oy aldıklarını belirtti.

Bu oyları arttırmak için çalışmaları yoğunlaştıracaklarını ifade eden Gül, "AK Parti ne Ali'nin ne de Veli'nin partisidir. Partimize oy vermeyenleri biliyorsanız da sakın onları üzmeyin, onların gönlünü almaya çalışın. Bu parti kimsenin babasının tapulu partisi değil. Bu parti herkesin partisidir. Bugünden itibaren bu doğrultuda çalışmalarımızı hızlandıracağız. Parti içerisinde kırgınlık, küskünlük istemiyorum" dedi.

Ziyarete, AK Parti Araban İlçe Başkanı Kamil Murat Kasney, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, ilçe teşkilatı ve belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi