Gaziantep'te son dakika asayiş uygluaması

Gaziantep'te huzur operasyonu, 312 şüphelinin GBT'si sorgulandı

Gaziantep'te son dakika asayiş uygluaması

Gaziantep'te Valiliğin açıkllamasıı sonrasında başlatıan huzur operasyonunda 312 şüpheli GBT testinden geçirilken, bir çok malzemeye de el konuldu.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, ‘‘Suç ve suçluyla mücadele kapsamında ilimizde Emniyet Müdürlüğümüz koordinasyonunda ilgili kurumların temsilcilerinin iştirakleriyle gerçekleştirilen huzur uygulamaları devam ediyor. Şahinbey İlçemiz Güneykent ve Yeditepe mahallelerinde umuma açık işyerlerine yönelik yapılan ‘Huzur Uygulamasında, 312 şahısın GBT kontrolü yapılmış,  kontrol edilen 1 şahsın üzerinden 2 adet ruhsatsız tabanca ile 8 adet mermi ele geçirilmiş, şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapılmak üzere ilgili birime teslim edilmiştir.

Vergi Dairesi görevlilerince, fatura ve fiş düzenlemediği tespit edilen 5 işyerine bin 310 TL para cezası, Belediye Başkanlığı görevlilerince izinsiz canlı müzik yayını yapan 6  işyerine 18 bin TL. para cezası, Halk Sağlığı Müdürlüğü görevlilerince kapalı alanda sigara içildiği tespit edilen 4 işyerine 5 bin 728 TL para cezası uygulanmıştır.

Ayrıca sigortasız işçi çalıştıran ve Suriye uyruklu işçi çalıştıran 8  işyeri hakkında da gerekli yasal işlem yapılmıştır’’ denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz