Gaziantep'te son dakika patlama iddiaları 25 Kasım

Gaziantep patlama sesi ile gece saatlerinde irkildi. Peki ya Gaziantep Karataş civarında patama mı meydana geldi

Gaziantep'te son dakika patlama iddiaları 25 Kasım

Gaziantep'te son dakika patlma sesi, Gaziantep'te patlama mı oldu dedirtti. merkez Karataş ve Alleben Göleti civarından duyulan yüksek ses, vatandaşı telaşlandırdı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, patlama sesleri ile alakalı olarak açıklama yapmak durumund kaldı. Patlama yerinden henüz resmi bir açıklama da bulunulmadı. Valilikten yapılan açıklamada sesin Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan uçakların ses hızını aşmasından kaynaklandığı belirtildi.

GAZİANTEP BELEDİYE BAŞKANI SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuyla ilgili resmi Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Şahin, mesajında; “#Gaziantep'teki patlama iddiasıyla ilgili doğrulanmış herhangi bir bilgi bulunmamakta. En doğru açıklama ilgili resmi makamlarca yapılacak.” ifadelerini kullandı.

VALİLİK AÇIKLADI

Gaziantep Valiliği'nden yapılan ilk resmi açıklamada da herhangi bir yaralanma, vefat veya maddi hasar tespit edilmediği bildirildi. Ancak söz konusu sesin, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında görev yapan uçakların ses hızını aşmasından kaynaklanan sonik patlamadan kaynaklanmış olabileceği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz