Görüş Bildir

Gece gelen facia; 2 ölü

Çınar ilçesinde çöken kerpiç evde göçük altında kalan 9 çocuktan iki kız kardeş hayatını kaybetti.

Gece gelen facia; 2 ölü

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Yaprakbaşı Mahallesinde çöken kerpiç evde göçük altında kalan 9 çocuktan iki kız kardeş ağır yaralı olarak kaldırıldıkları ilçe Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalede rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Diğer 7 çocuk ise kaldırıldıkları çeşitli hastanelerde tedavileri sürüyor. Kerpiç evin aşırı yağışlardan kaynaklı çöktüğü değerlendiriliyor.

KERPİÇ EV GECE ÇÖKTÜ

Alınan bilgiye göre, iki koz çocuğun ölümüyle sonuçlanan korkunç olay Çınar ilçesi Yaprakbaşı Mahallesinde bulunan Hamdullah Demiroğlu’na ait kerpiç evde meydana geldi. Yaprakbaşı Mahallesinde 11 nüfuslu Demiroğlu ailesinin kaldığı iki katlı kerpiç ev önceki gece geç saatlerde çöktü. Aile fertlerinin uyudukları bölümde meydana gelen çökme sonucu 9 çocuk göçük altında kaldı.

EKİPLERİN MÜDAHELESİYLE

Ev ahalisi ve köylülerin yaşanan faciayı fark etmesi üzerine, olay yerine çağrılan jandarma, 112 Acil Servis ve Ulusa Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri, köylülerin yardımıyla kısa süreli çalışma sonucundan çocuklar, enkaz altından çıkarıldı.

İKİ ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Göçük altında çıkarılan 9 çocuk ambulanslarla Çınar ilçe Devlet Hastanesi ile Diyarbakır’daki hastanelere sevk edilirken, çocuklardan ağır yaralı olan Güneş (14) ve Dindar (13) Demiroğlu hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Yaralı olarak enkaz altında çıkarılan 7 çocuğun hastanelerdeki tedavisi sürerken, olay yerinde jandarma ekipleri incelemede bulundu. Kerpiç evin aşırı yağışlardan çökmüş olabileceği değerlendirilirken, olayla ilgili çok yönlü inceleme sürüyor.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Gece yarısı yaşanan kerpiç evdeki çökme olayı, gün ışığıyla korkunç boyutu ortaya çıkarken yaşamını yitiren Güneş ve Dindar Demiroğlu kardeşler, dini vecibeleri yerine getirilmesinin ardından mahalledeki mezarlıkta defnedildi. Yaralı olarak Çınar İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 5 kardeş ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

HASARLA EVDE OTURUYORLAR

Yaklaşık 25 yıl önce yapılan evin bir bölümünün aşırı yağışlar nedeniyle çöktüğü öğrenilirken, mahallede bulunan kerpiç evlerin de yakılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu görüldü.

Hayatını kaybeden çocukların amcası Ali Demiroğlu, kendi evinde de göçük olduğunu belirterek, “Gece evde oturmaktan veya yatmaktan korkuyoruz. Yetkili kurumların bize yardım etmesini bekliyoruz” dedi.

Hayatını kaybeden çocukların akrabası Hatip Demiroğlu ise akrabalarının dün gece evleri yıkıldığını ifade ederek, “Bu arkamda gördüğünüz ev çökme tehlikesi ile karşı karşıya ve bu ev de çocukların amcasına ait. Yarın bu arkamızda gördüğünüz ev de çöker ve burada yaşayanlar da bu evin altında kalabilir. Mahallede tahminen 15’e yakın kerpiç ev var ve hepsi çökme tehlikesi ile karşı karşıya. Yetkililere çağrım bir an önce gelip bu duruma çare bulsunlar” diye konuştu.  Olayla ilgili başlatılan incelemenin devam ettiği kaydedildi.

GERÇÜŞ'TE ÜÇ EV ÇÖKTÜ

Batman'ın Gercüş ilçesinde, etkili olan şiddetli yağış nedeniyle, kullanılmayan 3 toprak ev çöktü.

Gercüş ilçesinde etkili olan şiddetli yağış, ilçe merkezindeki Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan ve daha önce boşaltılan 3 toprak evin çökmesine neden oldu. Evlerin çökme anında çevrede kimsenin olmaması ise olası faciayı önledi.

İlçe sakinlerinden Tahsin Kaya, geçe saatlerde büyük bir gürültüyle uyandıklarını belirterek, "Gürültünün ardından dışarı çıktım. Toprak evlerin yağıştan yıkıldığını gördüm. Evlerin daha önce boşaltılmış olması ve çökme sırasında kimsenin bulunmaması olası faciayı önledi" dedi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi