Görüş Bildir

Görevlendirilen belediyeden kadınlara okuma yazma kursu

Görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi tarafından düzenlenen kursa katılan kadınlar, ücretsiz okuma yazma öğrenecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Görevlendirilen belediyeden kadınlara okuma yazma kursu

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatıyla kadınlara yönelik okuma yazma kursu açıldı.

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Kadın Destek ve Aile Eğitim Merkezinde düzenlenen kursa kayıt yaptıran 20 kadına, kaynak kitap eşliğinde eğitim verilmeye başlandı.

Kursiyerlerden 8 çocuk annesi Mürşide Şanlı, yaptığı açıklamada, okuma yazma öğrenecek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu eğitim sayesinde birçok alanda sıkıntı yaşamayacaklarını belirten Şanlı, "Hiç okula gitmediğimiz için okuma yazma bilmiyorduk. Bu imkanı bize sağlayan belediyeye teşekkür ediyoruz." dedi.

- "Kalem tutmayı bilmiyorduk ama şimdi okuma yazma öğreniyoruz"

Dört çocuk annesi Filiz Turhan, belediyeye kendilerine sundukları bu hizmetten dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

"Kalem tutmayı bilmiyorduk ama şimdi okuma yazma öğreniyoruz." diyen Turhan, herkese okuma yazma öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Siirt Belediyesi Aile ve Kadın Hizmetleri Şefi Merve Başyeşil de eğitimlerin haftada 10 saat olmak üzere toplam 120 saat süreceğini söyledi.

Kursun 3 ay süreceğini, kursiyerlerin eğitimlerin sonunda sınava tabi tutulacağını anlatan Başyeşil, katılım belgesi verileceğini kaydetti.

"Öğrencilerimiz ilk geldiğinde kalem bile tutamıyorlardı, şimdi ise yavaş yavaş okumaya başladılar. Amacımız kadınlara okuma yazma öğreterek, günlük hayatlarını kolaylaştırmak." ifadelerini kullanan Başyeşil, kursa katılmak isteyenlerin müracaatını beklediklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi