Güneydoğu kentlerinde sessizlik hakim

Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Kilis'te, "evde kal" çağrısına uyulması ile 65 yaş ve üstü kişilere sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesi sonucu normalde yoğunluk yaşanan alanlar boş kaldı.

Güneydoğu kentlerinde sessizlik hakim

Şanlıurfa'da tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde sessizlik hakim olurken, şehrin bazı noktalarında ise kısmen yoğunluk gözlemlendi.

Gaziantep'te kentin en işlek caddelerinde sessizlik yaşanıyor.

Diyarbakır, Batman, Mardin, Elazığ ve Şırnak'ta "Evde Kal Türkiye" çağrısına büyük oranda uyuluyor. Yerleşim birimlerinde polis ve jandarma ekipleri, araçlardan vatandaşları mecbur olmadıkça sokağa çıkmamaları konusunda anonslarla uyarıyor.

Diyarbakır başta olmak üzere bölge genelinde vatandaşların tedbirlere uyması ve yağışın da etkisiyle işlek cadde, sokak, meydan ve parklar boş kaldı.

- Doğu Anadolu "evde kal" çağrısına uymaya devam ediyor

"Evde kal" çağrısı, Doğu Anadolu Bölgesi'nde karşılık bulmaya devam ediyor.

Erzurum, Kars, Tunceli, Erzincan ve Ardahan'ın en işlek, cadde, sokak, meydan, park ve tarihi yerleri vatandaşların dışarı çıkmaması nedeniyle boş kaldı.

Erzurum'da Cumhuriyet Caddesi ile Havuzbaşı, Yakutiye Kent Meydanı ve Çifte Minareli Medrese, Kars'ta kale, Evliya Camisi ve tarihi Fethiye Camisi çevresi, Ardahan'da Kongre Caddesi başta olmak üzere Milli Egemenlik Parkı ile 75. Yıl Şehir Stadyumu çevresi, Tunceli'de Cumhuriyet Caddesi, Sanat Sokağı ve Seyit Rıza Meydanı, Erzincan'da ise Cumhuriyet Meydanı, Fevzipaşa ile Ordu caddeleri vatandaşların evde kalması yönündeki çağrıya uyması nedeniyle en sakin günlerini yaşıyor.

Van'da, insanların genel olarak ihtiyaçlarını karşılamak haricinde dışarıya çıkmadığı görüldü.

Kentin en işlek caddelerinden olan Cumhuriyet, Kazım Karabekir ve İskele caddeleri en sakin günlerinden birini yaşadı. Hafta sonlarında büyük yoğunluğun yaşandığı Edremit Meydanı ve Van Gölü sahilleri de piknik yasağının başlaması ve vatandaşların evde kalmayı tercih etmesiyle boş kaldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz