Gürcistan'da gözaltına alınan işadamı Sağlam, Türkiye'ye döndü

Gürcistan'da gözaltına alınan Denizlili işadamı Mehmet Sağlam, hükümet ve Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu yetkililerinin girişimleri sonucu serbest bırakıldı. Pasaport ve kimlikleri iade edilip, Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girişi sağlandı.

Gürcistan'da gözaltına alınan işadamı Sağlam, Türkiye'ye döndü

Denizli'de faaliyet gösteren Sağlam Tur Seyahat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sağlam, geçen 30 Nisan'da, Batum'daki Turizm Fuarı için havayoluyla Gürcistan'a gitti. Evli ve bir çocuk babası Sağlam, iddiaya göre, yanındaki ağrı kesici hap nedeniyle gözaltına alındı. Polis merkezine götürülüp nezarete konulan Sağlam, Türkiye'nin Batum'daki Başkonsolosluğu'ndan yardım istedi. Eşi Sema Sağlam da Türk Dışişleri Bakanlığı'na başvurup yardım talep etti.
Yurt dışı yasağı getirilip, kimlik ve pasaportuna el konulan Sağlam, girişimler sonucunda serbest bırakıldı. Sağlam'ın uyuşturucu özelliği bulunan ağrı kesici ilaç nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi. Sağlam'ın ailesinin de bu konuda yetkililere yardım çağrısında bulunması ulusal basında yer aldı. Sağlam Ailesi'nin endişeli bekleyişi sürerken dün Ekonomi Bakanlığı'ndan bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Sağlam'ın Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili nezdindeki girişimleriyle akşam saatlerinde serbest bırakıldığı bildirildi.
El konulan pasaport ve kimlikleri aynı gece iade edilen işadamı Sağlam'ın, Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu yetkilileri eşliğinde Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girişi sağlandı. Sağlam'ın akşam saatlerinde Denizli'ye gelmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA