Gürcistan'da tutuklu eşinin Türkiye'ye getirilmesini istiyor

Mardin'in Midyat ilçesinde yaşayan 6 çocuk annesi Emine Büdün, Gürcistan'da 3 yıldır tutuklu bulunan eşi Ferit Büdün'ün Türkiye'ye getirilmesini istiyor.

Gürcistan'da tutuklu eşinin Türkiye'ye getirilmesini istiyor

Mardin'in Midyat ilçesinde yaşayan 6 çocuk annesi Emine Büdün, Gürcistan'da tutuklanan ve 8 yıl hapis cezası verilen eşi Ferit Büdün'ün (40) Türkiye'ye getirilmesini istiyor.

Gürcistan’da, bir kadına şiddet uyguladığı ve gasp suçunu işlediği iddiasıyla 8 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 3 yıldır tutuklu bulunan eşinin yolunu gözleyen Emine Büdün, eşinin Gürcistan'da çalıştığını orada kazandığı parayla aile geçimini temin ettiğini söyledi.

Eşinin orada bir iftira sonucu tutuklandığını savunan Büdün, "Suçsuz sebepsiz yere 8 yıl ceza verdiler. Ben sadece eşimin Türkiye'ye getirilmesini istiyorum." dedi.

Suçsuz olduğunu kanıtlamalarına rağmen hala eşinin tutuklu bulunduğunu dile getiren Büdün, maddi imkansızlıklar dolayısıyla cezaevindeki eşini ziyarete gidemediğini kaydetti.

6 çocuğunu okutmanın gayreti içinde olduğunu vurgulayan Büdün, şöyle dedi:

"Bir hiç uğruna bir iftiraya 8 yıl verdiler. 6 çocuk okutuyorum oraya gidemiyorum. Eşim çok zor durumda. Sadece eşimin Türkiye'ye getirilmesini istiyorum. Eşim ölüm orucuna girdi, durumu şu anda nasıl bilmiyorum. Yanına gidemiyorum. Hiç göremedim onu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a seslenmek istiyorum. Bir tek o bize yardım edebilir. Türkiye'ye gelsin. Başka bir şey istemiyorum. Şu an 5 yıl cezası kalmış. Eşimin suçsuz olduğuna inanıyorum. Eğer suçu varsa da Türkiye'ye gelmesini istiyoruz. Burada çeksin cezasını. Onu çok özledik."

- "Babam açlık grevi ve ölüm orucunda"

Kızı Hikmiye Büdün (17) de babasının bir iftira sonucu cezaevine atıldığını söyledi.

En büyük isteklerinin babasının Türkiye gelmek olduğunu ifade eden Büdün, "Orada zor durumda olduğunu biliyoruz. Kendisi iyi değil ve hasta olduğunu söylüyorlar. Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanımızdan yardım istiyoruz. Onun Türkiye'ye gelmesini istiyoruz. Maddi imkanlarımız yok. 6 kardeşiz ve hepimiz okuyoruz." dedi.

12 yaşındaki Dilara Büdün de babasını çok özlediğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz