Görüş Bildir

Hakkında canlı bomba ihbarı yapılan haberler, asılsız çıktı (düzeltme)

Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde oturan Gazi Yıldırım, Uşak otobüs terminalinden Nazilli’ye gelmek için otobüse bindi. Beli ağrıdığı için yavaş hareket eden Yıldırım hakkında polise ‘Canlı Bomba‘ ihbarı yapıldı.Polis tarafından izlenen esnaf Nazilli otogarında otobüsten ineceği sırada terörle mücadele ekipleri tarafından apar topar gözaltına alındı.

Hakkında canlı bomba ihbarı yapılan haberler, asılsız çıktı (düzeltme)

Edinilen bilgiye göre olay; 2 Nisan Cumartesi günü meydana geldi.Halı ticaretiyle uğraşan evli ve iki çocuk babası Gazi Yıldırım Uşak’ta bulunan işyerini hafta sonun nedeniyle kapatarak Nazilli’deki ailesinin yanına gelmek istedi.Uşak otobüs terminaline gelen Yıldırım bir firmanın 16:30 seferine bilet aldı. Beli ağrıdığı için yavaş hareket eden Yıldırım yanında yolcu olarak bir asker bulunan 31 numaralı koltuğa oturdu.

YAVAŞ HAREKET ETMESİ NEDENİYLE CANLI BOMBA SANDILAR

Otobüsün hareket etmesinin ardından bir süre sonra Yıldırım’ın yanında bulunan asker koltuğundan kaldırılarak hostes koltuğuna oturdu.Polisin de takibinde olan Yıldırım Denizliotogarındaki 30 dakikalık mola sırasında herkesin kendisine şüpheci ve dikkatli gözlerle bakmasına bir anlam veremedi.Otobüsün hareket etmesiyle birlikte otobüse binen Yıldırım saat 20:00 sıralarında Nazilli otobüs terminaline geldiğinde otobüsten inmek istediği sırada polisler tarafından kıskıvrak yakalandı.

“ARANANLAR LİSTESİNDEKİ BİR TERÖRİSTE BENZETMİŞLER”

Otobüsten iner inmez bir anda etrafını saran 20 kadar polisi gören Yıldırım’ın şaşkınlığı gözaltına alınmasıyla biraz daha arttı.Polisler gözaltına aldıkları Yıldırım’ın üzerini aradıktan sonra kimlik kontrolünden geçirip GBT sorgusu yaptılar.Terörle mücadele ekipleri Yıldırım’ı daha sonra otobüs terminalindeki MOBESE kamerasının önüne götürerek merkezle irtibata geçtiler.MOBESE merkezindeki görevli bir polisin Yıldırım’ı tanıması üzerine gerçek ortaya çıktı.

Polisler daha sonra yanlış anlaşılma olduğunu söyleyerek Yıldırım’dan özür dileyip serbest bıraktılar.

DAVA AÇACAK

Yıllardır Nazilli’de esnaflık yaptığını söyleyen Yıldırım ise, yaşadığı bu olay nedeniyle toplumda onurunun kırıldığını belirterek,”Avukatımla görüştükten sonra sorumlular hakkında dava açacağım”dedi. kaynak:milliyet
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir