YÖK son dakiika harp okulları açıklaması

Kapanan harp okulu öğrencilerinin diplomalarını alacakları koordinatör üniversiteler açıklanmışken, ara sınıfların da tercih kapsamı açıklandı

YÖK son dakiika harp okulları açıklaması

Kapanan harp okulları öğrencilerinin akıbeti ne olacak? diye öğrenciler dahil merak etmekteydi. YÖK kapatılan askeri okulların mezun olanların diplomalarını ereden alacaklarıkonusunda koordinatör üniversite tercih listesini yayınladı. İşte sadece mezun olan harp okulları öğrencilerini ilgilendiren liste açıklandı. Durum, eğitim hayatı devam eden öğrencileri kapsamayacak.

HARP OKULU ÖĞRENCİLERİ NEREDEN DİPLOMA ALACAK

Kapatılan askeri yükseköğretim kurumlarından sadece 2015-2016 eğitim öğretim döneminde mezun olan öğrencilerin diplomaları, belirlenen koordinatör üniversite tarafından düzenlenecek. Tekemmül eden diploma ve diploma yerine geçen belgelerin düzenlenmesinde 669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca öğrencinin yerleştirildiğine dair açıklama yazılacak.

Bu kasamda, Kara Harp Okulu, Jandarma Astsubay MYO, Kara Kuvvetleri Astsubay MYO mezunları diplomalarını Gazi Üniversitesinden, Hava Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, Deniz Astsubay MYO, Hava Astsubay MYO mezunları İstanbul Teknik Üniversitesinden, GATA Tıp Fakültesi, GATA Hemşirelik Yüksekokulu, GATA Astsubay Sağlık Hizmetleri MYO mezunları Sağlık Bilimleri Üniversitesinden, Bando Astsubay MYO mezunları da Hacettepe Üniversitesinden alacak.

TERCİH KAPSAMINDA ARA SINIFLAR

Ara sınıflardaki öğrencilerinin bilgi ve belgeleri, öğrencinin yerleştiği yükseköğretim kurumuna iletilecek. GATA Tıp Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu ile Astsubay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundaki öğrenciler, Sağlık Bilimleri Üniversitesine aktarılacak.

Yabancı uyruklu öğrencilerin ikili anlaşmalar veya milletlerarası anlaşmalar uyarınca askeri yükseköğretim kurumlarına devam ettikleri dikkate alınarak bu öğrenciler, Milli Savunma Üniversitesine aktarılacak.

Öğrenciler, askeri yükseköğretim kurumlarına askeri liselerden sınavsız olarak geçiş yapabildiklerinden ÖSYS sınavlarına girmeden askeri liselerden mezun olarak öğrencilik hakkı kazananların ortaöğretim diploma notları dikkate alınarak YÖK tarafından belirlenen program ve kontenjanlara yerleştirilecek.

ÖSYS sonucuna göre kayıt olan öğrenciler ise söz konusu askeri yükseköğretim kurumuna kayıt olduğu yıldaki ÖSYS puanlarından öğrenim görmekte olduğu programın puan türü veya tercih edebileceği programın puan türü dikkate alınarak YÖK tarafından belirlenen program ve kontenjanlara yerleştirilecek.

Öğrenciler, YÖK tarafından belirlenen devlet ve vakıf yükseköğretim kurumlarındaki programları tercih edebilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz