Hasankeyf'e Turist Akını Başladı

Batman'ın antik İlçesi Hasankeyf'e havaların ısınmasıyla birlikte binlerce kişi akın etmeye başladı.

Hasankeyf'e Turist Akını Başladı

Ilısu Barajı göl suları altında kalacak Batman'ın antik İlçesi Hasankeyf'e havaların ısınmasıyla birlikte binlerce kişi akın etmeye başladı. Sular altında kalmadan önce Hasankeyf'i geçen yıl görmeye 1 milyon turistin geldiğini belirten Batman Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Mehmet Emin Bulut, bu yıl ilçeyi 2 milyon turistin ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti.

HASANKEYF ŞENLENDİ

Neolitik Dönem'e ait binlerce mağaranın bulunduğu, insan yapımı mağaralardan oluşan dünyada ilk kapalı çarşısının yer aldığı Batman'a 30 kilometre uzaklıktaki Hasankeyf'i Ilısu Barajı göl suları altında kalmadan önce görmek için yerli ve yabancı binlerce turist akın ediyor. Ne zaman kurulduğuyla ilgili kesin bilgiler elde edilemeyen ve bir dönem medreseler, rasathane, darüşşifa ve diğer eğitim kurumlarıyla bölgenin ilim ve kültür merkezi konumunda bulunan Hasankeyf'i geçen yıl yaklaşık 1 milyon turistin ziyaret ettiği bildirildi. GAP Bölgesi'ne gelen tatilci ve turistlerin, ilk olarak Gaziantep Zeugma, oradan da Şanlıurfa Balıklıgöl ve Harran'a geçtiğini anlatan Batman Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Mehmet Emin Bulut, turistlerin Mardin ve Midyat'tan sonra da Hasankeyf'e geldiğini söyledi. Hasankeyf'i sular altında kalmadan görmek için binlerce turistin ilçeye akın ettiğini belirten Bulut, şöyle dedi:

 

TURİSTLERİN AKINI VAR

 

"Buraları gezen her turist, bu güzellikleri görme şansını buldukları için mutlu halde buralardan ayrılıyor. Geçen sezon 1 milyon yerli ve yabancı turist Hasankeyf'i gezdi. Ancak bu sezon biz 2 milyon turiste ulaşmayı hedefliyoruz. Çetin bir kıştan sonra havaların düzelmesi ve turistlerin buraya akın etmesiyle esnaflarımızın yüzünü gülmeye başladı. Çünkü buraya gelen her turist Hasankeyf'ten mutlaka bir hediyelik eşya ile ayrılıyor. Esnaflarımız bu yıl kazanacak, mutluyuz."

Kaynak: Diyarbakır Söz