Hastaneye hijyen cezası!

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bu kez"hijyen şartlarına" uymadığı gerekçesiyle, Tarım İl Müdürlüğü tarafından "para cezasına" çarptırılırken, tekrarında kapatılacağı bildirildi.

Hastaneye hijyen cezası!

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine, hijyen şartlarına uymadığı gerekçesiyle başka bir resmi kurum olan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 11 bin 368 Türk lirası para cezası kesildiği bildirildi. Hastane aylar önce de, bazı servislerinin tahtakurusu basması nedeniyle kapatılması iddiasıyla gündeme gelmişti.

DİYARBAKIR VE BÖLGE İLLERİNE HİTAP EDİYOR

2010 yılından bu yana Diyarbakır ve bölge illerine hizmet veren Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, olumsuz haberlerle kamuoyu gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Geçen süre zarfında başta temizlik ve hijyen eksikliği olmak üzere hasta memnuniyetsizliği, sürekli değişen hastane yönetimi ve kurumdaki bazı usulsüz iş ve işlemlerin var olduğuna yönelik basında yer alan iddialar, Diyarbakır’ın sağlık alanındaki imajına halel getirmişti.

SERVİSLERİ TAHTAKURUSU SARMASI BARDAĞI TAŞIRDI

Son olarak geçtiğimiz kış aylarında hastanede gerekli temizlik, hijyen ve ilaçlamanın yapılaması nedeniyle tahtakurusu olarak bilinen böceklerin bazı önemli birimleri ve servisleri istila etmesi sonucu hastalara hizmet verilememmiş ve bazı katlar tedbiren kapatılmıştı. Hasta ve hasta yakınlarının kuruma yönelik yaptıkları yoğun şikayetlerin ardından Sağlık Bakanlığı harekete geçti.

BAKANLIK İLGİLİ KURUMLARA İLETTİ

Alınan bilgiye göre Sağlık Bakanlığının şikayetleri değerlendirmesinin ardından gerekli kurumlara yazışmalar yapıldığı öğrenildi. Bunun üzerine Diyarbakır Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 19 Haziran tarihinde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek, resmi kontroller gerçekleştirdi.

11 BİN 368 TÜRK LİRASI İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ

Ekipler kontrolleri sırasında hastanede gerekli hijyen koşullarına uymadığı gerekçesiyle 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanunun 29. maddesinin 2. fıkrası uyarınca hastaneye 11 bin 368 Türk lirası idari para cezası kesildi.

Hastane yönetimi, idari para cezasına tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde Sulh Ceza Hakimliğine itiraz hakkı bulunuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz