Hatay'da facia: 6 öğrenci boğuldu

Serinlemek için denize giren 6 öğrenci boğuldu.

Hatay'da facia: 6 öğrenci boğuldu

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Karaağaç beldesinde serinlemek için denize girdikten sonra kaybolan Kur'an kursu öğrencisinin cesedi bulundu. Denizde boğulan 6 öğrencinin kimliği belirlendi.

Karaağaç beldesinde denize girdikten sonra kaybolan öğrencilerden Ömer Faruk Kurter'in cenazesi yapılan çalışmalar sonucu bulundu. Denizde boğulan diğer 5 öğrencinin isimlerinin ise Eyyüp Can Seher, Ramazan Duran Güven, Mustafa Kul, Mehmet Bilgin ve İzzet Zorba olduğu öğrenildi.

Öğrencilerin cenazesi İskenderun Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarılan 9 öğrencinin tedavisi İskenderun Devlet Hastanesi'nde sürüyor.

'Adli ve idari soruşturma başlatıldı'

Kırıkhan Kaymakamı Fecri Fikret Çelik ile olay yerinde incelemede bulunan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, burada yaptığı açıklamada, Kırıkhan ilçesi Kur'an kursundan 1 belletmen ve 18 öğrencinin İskenderun'a bağlı Karaağaç beldesine gezi düzenlediklerini belirterek, gezi esnasında yüzmek amacıyla denize giren Kur'an kursu öğrencilerinden 6'sının boğulduğunu bildirdi.

Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını belirten Vali Lekesiz, ''Ölen öğrencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum'' diye konuştu.

Bu arada İskenderun Sahil Güvenlik Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri de bölgede incelemede bulundu.

     

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz