HDP Madencileri Andı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, HDP üyeleri, Soma'da yaşanan maden faciasının yıldönümünde Atatürk Anıtı önünde hükümet aleyhinde pankart açarak anma töreni düzenledi. HDP Marmaris Sözcüsü Bülent Özel, "Sermayenin ve AKP'nin açgözlülüğüne 301 canımızı kurban verdik. Sorumlu bakan ve bürokratlar istifa etmelidir" dedi.

HDP Madencileri Andı

Marmaris İlçesi'nin Kordon Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde bugün saat 20.30 sıralarında HDP üyesi yaklaşık 50 kişi, Soma'da yaşanan maden faciasının yıldönümünde çocuklarıyla birlikte toplandı. Grup, önlerine "Kaza değil cinayet" yazılı pankart koyup etrafında mum yaktı. Kadın ve çocuklar ellerinde "Soma'nın kömürü AKP'yi yakacak", "Madencinin canı kömürden ucuz " ve "Yasta değil isyandayız" yazılı dövizleri açtı. Ölen madenciler için bir dakika saygı duruşu sonrası HDP Marmaris Sözcüsü Bülent Özel, genel merkezlerinin gönderdiği yazılı basın açıklamasını okudu. BÖzel, bir yıl önce sermayenin ve Ak Parti'nin açgözlülüğü nedeniyle 301 madenciyi kurbanverdiklerini belirterek, "Aradan geçen bir yıl içinde hiçbir şey yapılmadı. Cinayetten birinci derecede olan bakan ve bürokratlar yargı önüne çıkarılmadı, kimseden hesap sorulmadı. Maden işçilerine verilen sözler tutulmadı. Madencilerimiz bir yıl daha yoksullaştı. Madenciler yoksullaşır, açlıkla tehdit edilirken, dolar milyarderi sayısı 4'den 44'e çıktı. Yandaşlar zenginliklerine zenginlik kattı. Soma'da adalet sağlanamadı. Üstüne üstelik yaşananlar sıradanlaştırılarak her gün madenlerde, tersanelerde, inşaatlarda iş cinayetlerinin yenileri eklenmesine göz yumuldu. Tüm bunlara rağmen Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve Enerji Bakanı Taner Yıldız koltuğunda oturmaya devam ediyor. Seçim döneminde iş yerlerinin denetimleri engelleniyor. Patron Alp Gürkan hükümet tarafından korunarak yargı önünde hesap vermesi istenmiyor2 dedi.
Konuşma sonrası çalan türküler eşliğinde hükümete yönelik slogan atıldı. Bir saat süren eylem sonrası grup sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA