Görüş Bildir

HDP'de son dakika 2 vekil hakkında işlem

HDP'de son dakika yaşanan arbede de 2 milletvekilinin vekillikleri düşürüldü. HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ile HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın milletvekillikleri “devamsızlık” nedeniyle düşürüldü

HDP'de son dakika 2 vekil hakkında işlem

HDP'de son dakika yaşanan arbede de 2 milletvekilinin vekillikleri düşürüldü. HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ile HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın milletvekillikleri “devamsızlık” nedeniyle düşürüldü

Genel Kurul’da Ak Parti, oylamanın açık yapılması talebinde bulundu. Bu talebin daha önce gelmesi nedeniyle gizli oylama talebi işleme alınmadı. Öztürk ve Sarıyıldız’ın ekim, kasım ve aralık 2016’da beşer birleşimi aşan devamsızlığı nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesi yönündeki TBMM tezkeresi ayrı ayrı oylandı. Öztürk’le ilgili oylamaya 344 milletvekili katıldı. 324 kabul oyu, 20 ret oyu verildi. HDP’liler  sıra kapaklarına vurarak kararı protesto etti. Az sayıda CHP milletvekilinin de oylamaya katıldığı görüldü. Ardından Sarıyıldız’la ilgili oylamaya geçildi. 357 milletvekilinden 328’i  kabul, 29 ret oyu verildi.

‘Milletin vekiliyiz’

Kararın açıklanmasının ardından söz alan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, “SMS’le çağrılıp, koşa koşa geldiniz. Boş bıraktığınız Meclis’i bir anda iki milletvekillinin vekilliğini düşürmek için doldurdunuz. Bu da size şeref madalyası olsun” ifadesini kullandı. Kerestecioğlu, TBMM’nin internet sitesinden daha dakika geçmeden Sarıyıldız ve Öztürk’ün isimlerinin çıkarıldığını belirterek, “Bunun da ne kadar hesaplı, kitaplı Oyun olduğunu gösterdiğini” öne sürdü. Bu ülkede siyaset yapmaya, demokratik siyaseti sürdürmeye devam edeceklerine değinen Kerestecioğlu, şunları kaydetti:

“Bu ülke için hiçbir şey yapmayıp kendileri için yapan vekillerin bulunduğu atmosferde milletvekillikleri düşürülse bile biz milletin vekiliyiz. Bunu böyle bilin, millet nezdinde bizlerin vekilliği asla düşürülemez. İster cezaevine koyun, ister yargılayın, ister milletvekilliğini düşürün bunlar sadece sizlerin tarihinize kirli madalya olarak geçecek, bizde ise demokrasi mücadelesi olarak anılacak.”
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir