HDP'liler Bagok Dağ'ında kutlama yaptı

Mardin'in Nusaybin İlçesi Bagok Dağı'nda dün düzenlenen Bagok Doğa ve Kültür Festivali'ne HDP'lilerin seçimlerde aldığı başarı damgasını vurdu. Bagok Dağı'nda '7 Haziran zaferiyle halklar Bagok'ta buluşuyor' sloganıyla başlayan festivalde farklı yerel müzik grupları konserler verdi.

HDP'liler Bagok Dağ'ında kutlama yaptı

Nusaybin Belediyesi ve Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) tarafından Bagok Dağı eteklerinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Bagok Doğa ve Kültür Festivali dün akşam başladı. 14 Haziran'a kadar sürecek olan festivalin sloganı HDP'nin seçimlerde aldığı başarılı sonuçla birlikte, '7 Haziran zaferiyle halklar Bagok'ta buluşuyor' olarak belirlendi. Festivale Kürt, Süryani ve Arap kökenli yüzlerce kişi katıldı. Festivale katılmak isteyenler Bagok Dağı'na çıkan yolda panzerlerle önlem alan askerlerin kontrolünden sonra gidebildi.
Grupların şarkılar söylediği festivalde Mitanni Kültür Merkezi Kadın halay ekibi, tiyatro grupları gösteriler düzenledi. Fransa- Kürdistan Dayanışma Derneği'nin Fransız üyeleri festivale katıldı. Dernek Başkanı Sylvie Jan, "Bütün dünyada barış isteyen halklar için gurur kaynağımızsınız. Özellikle kadınlar ve gençler IŞİD'e karşı savaştığınız için bizim için gururumuzsunuz. Hepimiz aynı evrensel değerlere sahibiz. Biz de sizinle aynı bu mücadeleyi, aynı yürekle ve istekle yürüteceğiz. Kobani'de kazandınız, Türkiye'de kazandınız. Bütün Rojava'da kazandınız. Şu anda bütün dünyada barışı siz taşıyorsunuz" dedi.

HAVAİ FİŞEKLER BAGOK'U AYDINLATTI 

Festivalde, sahneye Mazıdağı Kültür ve Sanat Merkez'ine bağlı Koma İzala grubunun çıkmasının ardından havai fişek gösterileri yapıldı. Alanın dört bir yanından aynı anda atılan hava fişeklerle Bagok Dağı'nın adeta aydınlattı. Festivalinin yapıldığı alanın üst kısmında bulunan ve üst düzey PKK'lıların mezarlarının bulunduğu mezarlıkta çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu bir grup meşalelerle yürüyüş düzenleyerek festival alanına yürüdü. Yürüyüş sırasında PKK flamaları taşındı.
Nusaybin Belediye Başkanı Sara Kaya, yaptığı konuşmada Bagok Dağı'nın Kürt özgürlük mücadelesinde çok büyük bir yeri olduğunu anlattı. HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise birkaç yıl öncesine kadar bu alanlara gelip, herhangi bir kültürel aktivite yapmanın mümkün olmadığını, ancak Kürt özgürlük hareketinin verdiği mücadelenin sonucunda bu dağların yollarının halklara açıldığını ifade etti. Aslan, "Kürt özgürlük hareketi sayesinde ve Sayın Abdullah Öcalan'ın HDP projesi sayesinde Türkiye şehirleri de özgürleşmiştir. Burada halkların buluşması önderliğimize ve hareketimize borçluyuz" diye konuştu.

Kaynak: DHA