İşte karşınızda HTC'nin yeni amiral gemisi, HTC 10 özellikleri, fiyatı ve inceleme videosu!

HTC 10 satacak ABD gemisinden biri, müşterilerine 29 Nisan ile başlayan HTC 10 için ön sipariş etmek mümkün olacak söyleyerek basın açıklamasına imza atan Verizon Wireless,. Aslında, Verizon iddia ettiği gibi, ön sipariş için kullanılabilir HTC 10 yapacak ABD'de ilk cep telefonu şebekesi olacak.

İşte karşınızda HTC'nin yeni amiral gemisi, HTC 10 özellikleri, fiyatı ve inceleme videosu!

Akıllı telefon satın almak isteyen müşteriler (taşıyıcı bu “mağaza önizlemeleri özel çağrılar”) Verizon mağaza içinde test imkanı olacak bu taşıyıcı da değindi. Teklif de medya için kullanılabilir. Ne yazık ki, Verizon basın açıklaması gibi 10 HTC ile birlikte gelecek planları gibi diğer ayrıntıları içerir. Ancak, taşıyıcının bu tür reklamlar gibi ek bilgiler bahsetti, kesin çıkış tarihi ve fiyatlandırma detayları mevcut, yakın gelecekte bir basın açıklaması aracılığıyla yapılacaktır.

HTC'nin uzun zamandır beklenen yeni amiral gemisi HTC 10, nihayet ülkemizde satışa sunuldu. Biz de ürünü sizler için detaylı bir şekilde inceledik.

HTC 10'un güncel rakiplerine karşı sunduklarını, avantajlarını ya da dezavantajlarını, detaylı inceleme videomuzda göreceksiniz.

HTC 10 FİYATI NE KADAR?             

HTC 10'un 32 GB'lık dahili hafızalı sürümü için resmi satış fiyatı 2999 TL olarak belirlenmiş durumda.

HTC 10'u satın almak isteyenler gümüş, siyah ve altın renk seçenekleri arasından tercih yapabiliyorlar. İncelediğimiz model ise siyah.

İŞTE TASARIM DETAYLARI

En kalın kısmı 9 mm seviyesinde olan HTC 10'un, kenarlara doğru oldukça şık bir şekilde törpülendiğini ve inceltildiğini görüyoruz. Bu da telefonun esasında ele tam oturmasını ve size kendisini ince hissettirmesini sağlıyor. Ağırlık ise 161 gram seviyesinde.

Tamamen metal kasası ve başarılı işçiliği ile elinizde tuttuğunuzda başarılı bir his uyandıran akıllı telefon, ön tarafında 2.5d formunda Gorilla Glass 4 ile kaplı.

HTC'nin önceki One M7 modelinde olduğu gibi fiziksel kapasitif tuşlara yer verdiğini görmek de bizleri ayrıca memnun etti.

HTC 10 ÖZELLİKLERİ

HTC 10, 5.2 inçlik 2K çözünürlüğünde SLCD 5 ekrana sahip. Bu ekran çözünürlüğünü rahatlıkla kaldıracak da bir donanımla da beraber geliyor.

SNAPDRAGON 820 VE GÜÇLÜ DONANIM

Qualcomm'un Kyro adlı özel çekirdek tasarımını baz alan Snapdragon 820 işlemcisinden gücünü alan HTC 10, etkileyici bir deneyim bizlere sunuyor.

4 ÇEKİRDEK İŞLEMCİ

Toplamda 4 çekirdekli olan işlemci, böylece hem güçlü, hem daha az ısınıyor hem de daha az güç tüketiyor. Yani Snapdragon 810'da yaşadığımız sorunları, Snapdragon 820 bizlere yaşatmıyor.

Adreno 530 grafik işlemcisi ve yeni nesil X12 LTE modemi ile CAT 9 bağlantı hızlarına sahip olan HTC 10, 4 GB RAM ve hafif arabirimi ile kullanıcılarına oldukça üst seviye bir performans sunuyor.

Yeni nesil parmak izi okuyucusu ile 0.2 saniyede parmağı okuyabilen HTC 10, ayrıca Qualcomm'un Quick Charge 3.0 teknolojisi ve USB Type C'nin artılarıyla beraber sadece yarım saatte yüzde 50 şarj olabiliyor.

HTC 10 kamera özellikleri

HTC’nin One M7 modeliyle hayatımıza soktuğu Ultrapixel teknolojisi artık çok daha gelişmiş bir şekilde yeniden karşımızda. Ultrapixel 2 olarak adlandırdığı yeni kamera, artık 4 Megapiksel değil, 12 Megapiksel çözünürlüğünde.

GÜÇLÜ SENSÖR

1.55 mikro piksel genişliğine sahip ve f/1.8 diyagram değerine sahip arka kamera, 1/2.3 inçlik güçlü sensör ile donatılmış. DxOMark'ta 88 puan ile dünyanın en iyi ilk 2 kamera sonucunu alan HTC 10, deneyimlerimize göre de oldukça başarılı fotoğraflar çekiyor.

4K VE 1080P 60 FPS VİDEO KAYDI

4K ve 1080p 60 FPS video kaydı yapabilen HTC 10, ayrıca 4K çözünürlükte Hi Res 24 bit çözünürlüğünde stereo ses kaydı da yapabiliyor. Ayrıca 12 bit RAW formatı da destekleniyor.

DİYAFRAM DEĞERİ

HTC 10 ön tarafta ise yine 5 Megapiksellik bir kamera tercih etmiş durumda. 1,34μm piksel genişliği ve yine ana kameradaki gibi f/1.8 diyafram değerindeki ön kamera, dünyada bir ilk olarak ön tarafta OIS yani optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip.

OTOMATİK ODAKLAMA

Otomatik odaklama, canlı makyaj, otomatik HDR, BSI sensör, Full HD video kaydı ve 86 derece geniş açı ön kameranın diğer özelliklerinden. (Shift Delete)

İşte HTC 10 için Shift Delete’in hazırladığı detaylı inceleme videosu;

Kaynak: Diyarbakır Söz