İçişleri Bakanı Öztürk, 'Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı' için Trabzon'da

İçişler Bakanı Sebahattin Öztürk, Trabzon’da bölge illerinin valileriylebiraraya geldi. Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı öncesibir açıklama yapanBakan Öztürk, “Seçim sürecinde herkesin ‘barış içinde yarış’ anlayışıyla hareket etmesi gerekir. Seçimlerin huzurlu geçmesini ve milletimiz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” dedi.

İçişleri Bakanı Öztürk, 'Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı' için Trabzon'da

Bakan Sebahattin Öztürk,Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve Jandarma Harekat Başkanı Tümgeneral Arif Çetin ile Zorlu Grand Otel'de gerçekleştirilen 6’ıncı Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı’na katıldı.Trabzon, Tokat, Ordu, Rize, Gümüşhane, Amasya, Samsun ve Giresun valileriyle, emniyet ve jandarma teşkilatlarından ilgililer de toplantıda hazır bulundu.
Toplantı öncesi açıklamalarda bulunanİçişleri BakanıÖztürk,seçimlerde güven ve huzuru sağlamayı amaçladıklarınıbelirterek,"Huzur ve güven ortamı içerisinde halkımızın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak istiyoruz.Siyasi partilerin ve adayların, yasalar çerçevesindefaaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak güvenlik önlemlerini alarakörnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmek amacındayız” dedi. Bakan Öztürk şöyle devam etti:
“Şimdiye kadar yaptığımız toplantılardan çıkardığım sonuç, polis ve jandarma teşkilatlarımızın bu konuda oldukça deneyime sahip olduğudur. Vatandaşlarımıza yerinde bir güvenlik hizmeti sunulacağına inancım tamdır. Seçim sürecinde herkesin, ‘Barış içinde yarış’ anlayışıyla hareket etmesi gerekir. Seçimlerin huzurlu geçmesini ve milletimiz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum.”
Toplantıbasına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: DHA