Görüş Bildir

İmam hatip mezunlarından, seçmeli din dersi önerisi

Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) Başkan Yardımcısı Ahmet Yurtlu, "Genç yavrularımızın din, ahlak ve değerler dünyamızdan kopmaması adına, Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed'in (sav) Hayatı, Kur'an-ı Kerim ve Arapça derslerini tercih etmeleri hususunda onları teşvik etmeliyiz" dedi.

İmam hatip mezunlarından, seçmeli din dersi önerisi

KİMDER Başkan Yardımcısı Ahmet Yurtlu'nun, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısına, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Yurtlu, 2015-16 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde ilkokul 4'üncü sınıf, ortaokul ve lise öğrencilerinin, 19 Şubat'a kadar 'Seçmeli Dersler'ini belirleyeceğini anlatırken şöyle dedi:

"Ahlaklı bir toplumun yolu, ahlaklı bireylerden geçer. Ahlak eğitimi ise Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür. Öğrencilerimiz tarafından seçmeli olarak alınan bu dersler, onların İslami konuda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil, bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak anlamalarına katkı sağlayacaktır. Doğdukları andan itibaren bütün ihtiyaçları ebeveynleri tarafından giderilen evlatlarımızın eğitim ihtiyacı da yine velileri tarafından karşılanmalıdır. Kötü alışkanlık, bağımlılık, zararlı arkadaşlar gibi faktörlerle çevrelenmiş bir sosyal yapıda ayakları yere sağlam basan ve doğru ile yanlışı ayırt edebilen bireyler yetiştirmenin en önemli dayanaklarından biri de hiç şüphesiz doğru din eğitimidir. Dinimize ait bazı pratik uygulamalar için gerekli olan bilgi ve becerileri küçük yaşlarda çocuklarımıza kazandırmak gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Bir neslin kaderini, bir önceki nesil belirler. Sizler, temel dini bilgiler, Hz. Muhammed'in (sav) hayatı, Kuran-ı Kerim ve Arapça derslerini seçmekle sadece bir ders seçmiş olmuyorsunuz. Aynı zamanda çocuklarımızın ve milletimizin geleceğini de seçmiş oluyorsunuz."

MÜFTÜ GÜVEN: BEN DE ÇOCUKLARIMLA TERCİHLERİMİZİ YAPTIK 

Kayseri Müftüsü Doç.Dr. Şahin Güven, çocukların sağlıklı dini bilgiler alması için dini dersleri tercih etmeleri gerektiğini belirterek, "Ben de ortaokula giden 2'si erkek, 1'i kız üçüz çocuklarımla birlikte dün akşam seçmeli derslerimizi belirledik. Benim 3 evladım da, Temel Dini Bilgiler, Peygamberimizin Hayatı ve Kuran-ı Kerim derslerini tercih etti. Velilerimize de çocuklarının doğru dini bilgiler almaları için bu şekilde tercihlerini yapmalarını öneriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi