Irak'ta IŞİD'e karşı operasyonlar

Irak ordusunun, IŞİD'in kontrolündeki Tikrit'i geri almak için başlattığı operasyonda, stratejik öneme sahip bazı noktaları ele geçirdiği belirtildi.

Irak'ta IŞİD'e karşı operasyonlar

 Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Irak güvenlik güçleri, Tikrit'in güneyinde, IŞİD militanlarıyla girdiği çatışmada, örgütün kontrolündeki polis akademisi binasını ele geçirdi. Ordunun El-Kadisiye mahallesinde kontrolü sağladığı ve örgüt militanların Tikrit merkezine doğru geri çekildiği belirtildi.

>Salahaddin Valisi Raid el-Ceburi de AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak Hava Kuvvetlerine ve koalisyon güçlerine ait uçaklar ile 'Halk Topluluğu' destekli güvenlik güçleri, IŞİD'in kontrolündeki Elbu Şevarib Köprüsü ile El-Hasani, Elbu eş-Şeyh Muhammed köylerini geri aldı. Tikrit'in güneyinde ilerleme kaydedildi. Dün akşam başlayan operasyonlar sırasında IŞİD militanları, güvenlik güçleri karşısında zayıf direniş gösterdi" dedi.

>Irak'ta IŞİD'in, 10 Haziran'da Musul'u ve bazı bölgeleri ele geçirmesinin ardından ordu ile IŞİD arasında bazı kentlerde başlayan çatışmalar devam ediyor. Irak ordusu ile Peşmerge güçleri, örgütün elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de orduya havadan destek veriyor.

>Şii gönüllülerden oluşan El-Haşdu’ş-Şabi (Halk Topluluğu) destekli Irak güvenlik güçleri, dün akşam IŞİD'in kontrolündeki Salahaddin vilayetinin merkezi Tikrit'i almak için büyük bir operasyona başladığı açıklanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz