İşkence Değil Kasten Yaralama

Uzmanlık raporunda, “Müşteki Eşen’in vücudunda ve alnındaki ayak izleri ile M.E.K.’nin ayakkabı izinin aynı olmadığı” bildirildi. 3 polis, “işkence”den değil, “kasten yaralama suçundan” yargılanacak

İşkence Değil Kasten Yaralama

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi Metem Lisesi’nde 2013 yılında öğrenci Ş. Eşen ve arkadaşları, okul idarecileriyle kavga etti. Polisin, öğrencileri kontrol ederken zor kullandığı öne sürüldü.

Ağabey Meshut Eşen, yaşananları cep telefonu ile kaydederken gözaltına alınıp İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Karakoldan 5 saat sonra yarı baygın ve vücudunda morluklarla çıkan Eşen, polis memurları M.E.K., H.A. ve A.T. tarafından darp edildiği iddiasıyla şikâyetçi oldu. Bismil Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Emniyet kamerasından polisleri teşhis eden Meshut Eşen, yaşadıklarını savcıya şöyle anlattı:

“M.E.K. 6-7 defa duvardan destek alarak alnımda zıpladı. A.T., o polise ‘Daha sert zıpla bakalım ayakkabı numaran çıkacak mı?’ dedi.” Polis memurları ise suçlamaları kabul etmedi. Eşen’in akrabası olan ve Bismil Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru S.K. ise Eşen’in alnındaki bot izini net şekilde gördüğünü söyledi. Olaydan 1 hafta sonra M.E.K. adlı polis memurunun ayakkabısı, incelemeye gönderildi.

YARALAMADAN YARGILANACAKLAR

Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı ile Jandarma Genel Komutanlığı uzmanlık raporunda, “Müşteki Eşen’in vücudunda ve alnındaki ayak izleri ile M.E.K.’nin ayakkabı izinin aynı olmadığı” bildirildi. Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bal, iddianameyi “işkence suçunun oluşmadığı” kanısıyla Asliye Mahkemesi’ne sundu. 3 polis, “işkence”den değil, “kasten yaralama suçundan” yargılanacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz