İslamcı gazetelere saldırı! Yeni Şafak ve Yeni Akit gazeteleri binalarına eş zamanlı molotof ve silahla saldırdılar!

Bayrampaşa'da bulunan Yeni Şafak gazetesi ile Küçükçekmece'de bulunan Yeni Akit gazetesi binalarına molotof ve silahlı saldırı gerçekleştirildi. Yeni Akit ve Yeni Şafak gazeteleri binalarına eş zamanlı düzenlenen saldırılarda, rastgele ateş açıldığı ve molotoflu saldırı sonrasında ise maddi hasar boyutunun büyük olduğu açıklanırken, kaçan saldırganlar için eşgal belirleme çalışmaları sürüyor

İslamcı gazetelere saldırı! Yeni Şafak ve Yeni Akit gazeteleri binalarına eş zamanlı molotof ve silahla saldırdılar!

Bayrampaşa'da bulunan Yeni Şafak gazetesi ile Küçükçekmece'de bulunan Yeni Akit gazetesi binalarına molotof ve silahlı saldırı gerçekleştirildi. Yeni Akit ve Yeni Şafak gazeteleri binalarına eş zamanlı düzenlenen saldırılarda, rastgele ateş açıldığı ve molotoflu saldırı sonrasında ise maddi hasar boyutunun büyük olduğu açıklanırken, kaçan saldırganlar için eşgal belirleme çalışmaları sürüyor

YANGIN ÇIKTI

Silahtan çıkan saçmalar binaya isabet ederken atılan molotof nedeniyle gazete girişinde ufak çapta bir yangın meydana geldi. Bina içerisinde bulunan güvenlikler durumu polis veitfaiye ekiplerine haber verdi.

Alınan bilgiye göre Bayrampaşa'da bulunan Yeni Şafak gazetesi binası önüne gelen yüzleri maskeli 5 kişi, ellerindeki molotof kokteyllerini binanın girişine attı. Aynı zamanda gazete binasına pompalı tüfekle ateş edildi. Güvenlik görevlilerinin fark etmesi üzerine şüpheliler gazete binası önünden Aksaray-Otogar bağlantı yoluna doğru kaçtı. Molotof kokteyli atılması nedeniyle başlayan yangın güvenlik görevlilerince yangın tüpleri ile müdahale edilerek söndürüldü.

Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri çevrede incelemelerde bulundu. Binanın önünde bir çanta içinde kullanılmamış molotof kokteylleri ile boş kovanlar ve kaçan şüphelilerden düşen bir çakmak bulundu.

Bu arada, aynı saatlerde Yeni Akit gazetesinin Küçükçekmece'deki binasına da molotof kokteylli ve silahlı saldırı gerçekleştirildi. Binanın arkasında bulunan otopark girişine gelen yüzleri maskeli şüpheliler, otoparkta bulunan araçlara molotof kokteyli atarak gazete binasına da pompalı tüfekle ateş etti. Şüpheliler daha sonra kaçtı.

Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede incelemelerde bulundu. Gazete binasının arka sokağında çok sayıda boş kovan bulundu.

Polis ekiplerinin her iki gazete ve civarında aldığı geniş güvenlik önlemleri sürüyor. Kaçan şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışma başlatıldı.

ÇALIŞANLAR SÖNDÜRDÜ

Gazete girişinde çıkan yangın çalışanlar tarafından söndürülürken itfaiye ekipleri olay yerine tedbir amaçlı olarak geldi. İtfaiye ekipleri gerekli kontrolleri yaparak olay yerinipolis ekiplerine teslim etti.

Yeni Akit, Türkiye'de yayımlanan İslamcı ve muhafazakâr ulusal günlük gazete. Yeni Akit gazetesi, köktendinci çizgisinin yanı sıraHrant Dink Vakfı tarafından hazırlanan bir rapora göre, Türkiye'de nefret söylemine en fazla rastlanan ulusal gazetedir ve Museviler,ateistler, eşcinseller gibi gruplara karşı nefret söylemlerine başvurmuştur

İlk defa 12 Eylül 1993'te Akit adıyla çıkmıştır ve 5 Aralık 2001'de Anadolu'da Vakit adını almıştır.

9 yılı aşkın süredir yayın yapan Anadolu'da Vakit gazetesinin imtiyaz sahibi Nuri Aykon'un 13 Eylül 2010 günü ölmesi sonrası gazetenin isim hakkına sahip olan kanuni varisler, neşriyatın devam edip etmemesi konusunda tereddüt yaşamışlardır. Bu çerçevede Vakit Yayın Kurulu yeni bir karar alma zorunluluğu hissetmiştir.

Yeni Akit'in kadrosunda eski Refah Partisi Rize milletvekili ve belediye başkanı Şevki Yılmaz, başörtülü olduğu için mecliste yemin ettirilmeyerek milletvekilliği düşen Merve Kavakçı, devlet eski bakanlarından Hasan Aksay, 312 general hakkındaki yazısı yüzünden yargılanan Asım Yenihaber ve Kenan Alpay gibi isimler yer almıştır.

Yeni Şafak, muhafazakar ve İslamcı günlük bir gazete. Yayın hayatının ilk dönemlerinde İslamcı ve liberal yazarların bir arada bulunmasıyla öne çıkan gazetedir.

Hrant Dink Vakfı tarafından hazırlanan bir rapora göre, Yeni Şafak nefret söylemine en fazla rastlanan ulusal gazeteler arasında yer almaktadır Yeni Şafak gazetesi, ünlü entelektüel Noam Chomsky ile gerçekleştirdikleri röportajın bazı kısımlarının sahte olduğunun anlaşılmasıyla birlikte dünya gündeminde yer almıştır.

Yeni Şafak gazetesi 19 Eylül 1994 yılında Hekimler Birliği Vakfı Başkanı Dr. Yakup Yönten ve Tufan Mengi'nin öncülüğünde kurulmuştur. Vakıf, gazeteyi 1,5 ay çıkardıktan sonra ekonomik zorluklar nedeniyle yayına ara verilmiş, daha sonra gazete dönemin Ensar Vakfı Başkanı Ahmet Şişman tarafından satın alınmış ve 23 Ocak 1995 tarihinde farklı bir kimlikle yayına başlanmıştır. Gazetenin kuruluş yıldönümü olarak satın alınma tarihi esas alınmaktadır.

Gazeteye daha sonra Mahmut Kış ortak olmuş, ilerleyen zamanlarda Kış ailesi gazetenin tek başına sahibi olmuştur. Gazetenin şuanki sahibi Albayrak Grubu adına Ahmet Albayrak'tır. İcra Kurulu Başkanı olarak da aynı aileden kardeşi Mustafa Albayrak bulunmaktadır.

Gazetenin, genel yayın yönetmenliğini, geçmiş yıllarda Mehmet Ocaktan, Nabi Avcı, Akif Emre, Yusuf Kaplan, Selahattin Sadıkoğlu Mustafa Karaalioğlu ve Yusuf Ziya Cömertüstlenmiştir. Halen gazetenin yayın yönetmenliğini İbrahim Karagül yapmaktadır.

İbrahim Karagül'ün yönetime gelmesinden sonra, AKP ve Recep Tayyip Erdoğan'a eleştiriler yönelten Kürşat Bumin gibi isimler gazeteden uzaklaştırılmış ve daha fazla İslamcı yazar kadroya katılmıştır

Kaynak: Diyarbakır Söz