Görüş Bildir

Isparta son dakika yolcu otobüsü kazası! 18 yaralı

Isparta Gelendost ilçesinde son dakika yolcu otobüsü kazası. Gelendost ilçesinde seyreden yolcu otobüsü, yolun ortasına çıkan yabani hayvana çarpmamak için sol kıvrılınca, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucunda devrildi. Isparta Gelendost ilçesindeki kaza da ölü ve yaralı var mı? bugün saat 05.00 sıralarında Isparta- Konya karayolunun 88’inci kilometresindeki Gelendost’a bağlı Bağıllı Köyü yakınlarında meydana geldi

Isparta son dakika yolcu otobüsü kazası! 18 yaralı

Isparta Gelendost ilçesinde son dakika yolcu otobüsü kazası. Gelendost ilçesinde seyreden yolcu otobüsü, yolun ortasına çıkan yabani hayvana çarpmamak için sol kıvrılınca, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucunda devrildi. Isparta Gelendost ilçesindeki kaza da ölü ve yaralı var mı?

Kaza, bugün saat 05.00 sıralarında Isparta- Konya karayolunun 88’inci kilometresindeki Gelendost’a bağlı Bağıllı Köyü yakınlarında meydana geldi. Adana’dan Burdur’a giden İsa Altan’ın kullandığı 01 DEY 50 plakalı yolcu otobüsü, iddiaya göre yola çıkan yaban hayvanına çarpmamak için sürücünün direksiyonu kırması ve yağışın da etkisiyle devrildi. Yan yatan otobüs geldiği istikamete doğru dönerken, kazada 1’i bebek 18 kişi yaralandı.

Kazanın bildirilmesi üzerine çok sayıda polis, Jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Otobüsün ön camı kırılarak dışarı çıkarılan yaralılar ambulanslarla Yalvaç, Şarkikaraağaç ve Gelendost’taki devlet hastanelerine götürüldü. Durumu ciddi olan 25 yaşındaki Mehmet Şimşek, Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi’ndeki müdahalenin ardından Isparta’ya sevk edildi.

Otobüste muavin olarak görev yapan 20 yaşındaki Yunus Karabaş ifadesinde, yola aniden çıkan tilkiye çarpmamak için sürücünün manevra yaptığı ve yağışın da etkisiyle otobüsün devrildiğini belirti. Otobüste 17’si yolcu, 20 kişi bulunduğu ve bunlardan 2’sinin kazayı yara almadan atlattığı kaydedildi.

Isparta şehri, Isparta ilinin merkezidir. 2014 yılı nüfus sayımına göre kent merkezinin nüfusu 207.266, merkez ilçeye bağlı belde ve köylerin nüfusu 21.464 olmak üzere Isparta şehri nüfusu 228.730'dur. Şehrin denizden yüksekliği (rakım) 1035 metredir. Şehir, yöreye özgü el dokuması halılarıyla ve gül yetiştiriciliğiyle tanınmaktadır. Isparta, nüfusu artan bir ildir. TÜİK'in yayınladığı 2014 Yılı ADNKS veri tabanına göre 228.730 olan merkez nüfusuyla Isparta; Akdeniz Bölgesi'nin en önemli kentlerinden biridir.

Isparta ve çevresindeki yerleşim tarihi Paleolitik döneme kadar uzanmaktadır. Isparta' nın da önemli yerleşim merkezlerinden biri olduğu Pisidia bölgesine M.Ö. 2000’lerde Luvi ve Arzava toplulukları yerleşmiştir. Daha sonra bölgeye M.Ö. 1200'lerden itibaren Frigler, Lidyalılar, Persler ve Makedonyalılar egemen olmuştur. M.Ö. 323’te Büyük İskender’in ölümüyle beraber sırasıylaSeleukos, Bergama Krallığı ve sonrasında Roma hakimiyetine girmiştir. Roma İmparatorluğu döneminde önemli bir gelişme gösteren Isparta önemli bir piskoposluk ve ticaret merkezi oldu.[2] Roma İmparatorluğunun bölünmesiyle Doğu Roma ve sonrasında Bizans topraklarında bulunan bölge 1204 yılında Anadolu Selçuklu Devleti topraklarına katılmıştır. 1300 yılında Hamitoğulları Beyliği ve 1391 yılından sonra da Osmanlı topraklarına katılmıştır. II. Murad döneminde kesin olarak Osmanlı egemenliğine girmiştir. 16. yüzyılda güneybatı Anadolu’daki önemli pazarlardan biri olmuştur.

İlk Yunan muhacirleri Anadolu'ya çıktıkları zaman buranın güzelliğini işitmişler ve Isparta anlamına olarak (İs-Barid) demişler. Bu kelime zamanla (Sparta - Isparta) şeklini almıştır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir