Görüş Bildir

İstanbul Adliyeleri ve Cezaevlerine dev operasyon! - İstanbul Adliyesi gözaltı listesi

İstanbul Adliyelerinde son dakiak FETO baskını - Çağlayan Adliyesi, Gaziosmanpaşa adliyesi, büyükçekmece adliyesi ve Silivri, metris Bakırköy cezaevleri personellerin operasyon. Tutuklu listesi ve detaylar haberimizde

İstanbul Adliyeleri ve Cezaevlerine dev operasyon! - İstanbul Adliyesi gözaltı listesi

İstanbul Adliyelerine son dakka dev operasyon. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi akabinde ilan edilen oHAL kapsamında balatılan operasyonlarda yepyeni ve dev bir dalga İstanbul'daki  Adliyeye yönelik idi. Adliyelere düzenlenen operasyonlaeda çok sayıda personelin gözaltına alındığı açıklandı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı ile Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde ve  3 cezaevinden son dakika operasyon detaylarına ulaştık. İşte Çağlayan Adliyesi gözaltınan alınanlar, Gaziosmanpaşa Adliyesi gözaltına alınanlar, Büyükçekmece Adliyesi gözaltına alınanlar ve  Silivri, Metris ve Bakırköy cezaevleriyle Anadolu ve Bakırköy Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüklerinde çalışanlar hakkında gözaltı kararları ve tüm detayları diyarbakirsoz.com'da

İSTANBUL ADLİYELERİNE DEV OPERASYON

FETO'nun adli persneline yönelik soruşturmada 87 kişinin personelin gözaltına alındığı açıklanırken, İstanbul cezaevlerinde de bu durumun yaklaşık olduğu ve 75 ikm'nin gözaltına alındığı açıklandı. Peki İstanbul Adliyesi gözaltına alınanlar listesi ileİK gözaltına alınanlar lsitesi açıklanı mı?

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Başsavcılığın talimatı üzerine harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başta İstanbul olmak üzere 24 ildeki adliyelere eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler mesainin başlamasıyla birlikte İstanbul'da Çağlayan, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerine gelerek şüpheli çalışanlara yönelik gözaltı işlemi uyguladı. Bazı çalışanların İstanbul, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece adliyelerinde çalıştıktan sonra başka illerdeki adliyelere tayinlerinin çıkması nedeniyle operasyonun diğer şehirlerde de yapıldığı kaydedildi.

İNFAZ KORUMA MEMURLARINA OPERASYON

Yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen FETÖ'nün cezaevi yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında da Silivri, Metris ve Bakırköy cezaevleriyle Anadolu ve Bakırköy Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüklerinde çalışan 75 infaz koruma memuru ve bazı çalışanlar hakkında gözaltı kararı alındı.

EYLÜL DALGALANMASINDA BİNLERCE HAKİM SAVCI AÇIĞA ALINMIŞTI

HSYK kısa bir süre önce yapmış olduğu toplantı sonrasında 2 bin 204'ü ilk derece adli yargıda olmak üzere toplam 2 bin 745 hakimi açığa aldığı bildirildi. HSYK Genel Kurulu tarafından yapılan açıklama ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözaltı kararı doğrultusunda 5 HSYK üyesinin üyeliğinin düşürülmesine karar verdiği açıklandı. 15 Temmuz darbe girişinin püskürtülemesi sonrasında Paralel Yapı üyesi olduğu iddia edilen kişiler için görevden ve açığa alma işlemleri başladı. HSYK 2. Dairesi'nin verdiği karar ile de 541'i ilk derece idari yargıda, 2 bin 204'ü ilk derece adli yargıda olmak üzere toplam 2 bin 745 hakimi açığa aldığı bildirildi. HSYK'nın  'Paralel Yapı' üyesi olduğu belirtilen hâkim ve savcılar hakkında en ağır tedbiri almak üzere toplandığı ve Açığa alınan hakimler ve savcılardan sonra tüm hakim ve savcıların izinleri iptal edildiği ve izinde olanlarında görev başına çağrıldığı belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir