İstanbul göbeği Bağdat caddesinde 19 yaşındaki kızı onlarca kişi arasından sürükleyip, tecavüz eden sapkın detayları

Bağdat Caddesinde eli bıçaklı saldırgan o kalabalık ortamda genç kıza yaklaşıp bir apartmanın arkasına sürükleyip defalarca kere tecavüz etmesi, tüm Türkiye'deki bayanları ayaklandırdı. Bağdat'ta ırzına geçilen kız davasında yepyeni görüntüler ortaya çıktı.

İstanbul göbeği Bağdat caddesinde 19 yaşındaki kızı onlarca kişi arasından sürükleyip, tecavüz eden sapkın detayları

İstanbul’un en kalabalık bölgelerinden Bağdat Caddesi’nde tecavüz dehşeti yaşandı. Bıçaklı saldırgan, evine yürüyen 19 yaşındaki E.F.B.’yi bir binanın arka bahçesine sürükleyip tecavüz etti. Olaya ilişkin kamera görüntüleri ortaya çıktı.

GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ SAYESİNDE YAKALANDI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturmada polis güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek önce saldırganın eşkalini belirledi. Şüphelinin olaydan sonra koşarak olay yerinden uzaklaştığı daha sonra bir minibüse bindiğini tespit etti. Şüphelinin bindiği minibüs kamera görüntüleri kullanılarak Pendik'e kadar takip edildi. Minibüsten inen şüpheli evinin bulunduğu sokağa kadar kamera görüntüleri kullanılarak izlendi. Burada yapılan çalışma sonucu kimliği belirlenen şüpheli Cengiz A. dün sabah saatlerinde yapılan operasyonla gözaltına alındı.

"ŞEYTANA UYDUM"

Gasp Büro Amirliğine getirilen şüpheli Cengiz A. sorguya alındı. Daha önceden adam yaralama, uyuşturucu kullanmak, güveni kötüye kullanmak gibi suçlarından poliste 8 kez geliş kaydı bulunduğu öğrenilen Cengiz A.'nın evli ve iki çocuklu olduğu öğrenildi. Evinde yapılan aramada, tecavüz ettiği genç kızın telefonu ele geçirilen şüphelinin poliste yapılan sorgusunda suçunu itiraf ettiği ve “Şeytana uydum. Şimdi yaptığımdan çok pişmanımö dediği öğrenildi.

DİĞER OLAYLARI ARAŞTIRILIYOR

Polis tarafından yapılan çalışmalarda Cengiz A.'dan kan ve DNA örneklerinin alındığı başka olaylardan alınan örneklerle karşılaştırılacağı öğrenildi. Şüpheli polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDI

KADIKÖY'de 19 yaşındaki Üniversite öğrencisi E.F.B.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan servis şoförü Cengiz A. (34) çıkarıldığı adliyede tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Cengiz A. , Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na sevkedildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından mahkemeye sevkedilen Cengiz A. "nitelikli cinsel saldırı" ve "gasp" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TECAVÜZE UĞRAYAN GENÇ KIZ: "SENİ DELİK DEŞİK EDERİM"DEDİ

Kadıköy'de tecavüze uğradığını, para ve cep telefonun gasp edildiğini söyleyerek şikayetçi olan E.F.B.'nin şüpheli Cengiz A.'yı Gasp Büro Amirliği'nde teşhis ettiği öğrenildi.

Gasp Büro Amirliği'nde ifade veren mağdur E.F.B. şunları söyledi:

"Arkadaşlarımla eğlendikten sonra evime dönüyordum. Minibüsten indikten sonra eve doğru yürüyordum. Arkamdan ayak sesleri duydum. Kulağımdaki kulaklığı çıkararak adımlarını sıklaştırdım. Arkamdaki kişi biriyle telefonla konuşuyordu. '15-20 dakikaya eve gelirim' diyordu.

Dakikalar sonra bu kişi koluma girip bıçağı sırtıma dayadı. Bana 'seni delik deşik ederim' diyerek zorla öpmeye başladı. Daha sonra tecavüz etti. Para ve cep telefonumu aldıktan sonra beni zorla minibüsüne bindirmek istedi. Ona yalvardım. Ağladım.

Bunun üzerine beni tekmeleyip orada bıraktı. Kendisi uzaklaştı" dedi. Mağdur E.F.B.'nin daha sonra evine gittiğini durumu ailesine anlattığını ve birlikte polis merkezine gittiklerini anlattığı öğrenildi."

Zanlı, genç kızı kolundan tutarak bir apartmanın arka bahçesine götürüyor.

Bağdat Caddesi ya da kısaca "Cadde" İstanbul'un Asya kıtasında bulunan; Kadıköy Belediyesi sınırları içerisinde;Kızıltoprak'tan başlayarak; Maltepe Belediyesi sınırlarındaki Cevizli'ye kadar uzanan ünlü bir caddedir.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde; İstanbul'un fethedilmesinden de önce; Bizans İmparatorluğu'nu Anadolu'ya bağlayan bir yol olarak; ticaret kervanları ve ordular tarafından kullanılırdı.[kaynak belirtilmeli]

Osmanlı'nın İstanbul'u ele geçirmesinden sonra; Anadolu'ya doğru yapılacak sefer hazırlıklarını da günümüzde artık var olmayan ama isminde bir garı olan Haydarpaşa Çayırı'nda toplanır ve hazırlanırdı. Bu vesile ile; Osmanlı Ordusu için de oldukça önemliydi.

Bağdat caddesi'nin ismi ise IV. Murat dönemine denk gelir. Irak'ın Bağdat'ı geri alabilmek için "Bağdat Seferi" düzenlenir. Osmanlı bu savaştan zaferle döndükten sonra; İstanbul'dan sefere çıkarken gittiği yol da Bağdat ismini alır.

Ancak o dönemde Bağdat yolu daha değişikti; Üsküdar Meydanı'nda başlar, Karacaahmet Mezarlığı ve Haydarpaşa Çayırı'ndan geçerekBostancı Köprüsü'ne ulaşan bir güzergahta idi.

Günümüzdeki mevcut Bağdat Caddesi üzerinde de; Osmanlı döneminde çeşmeler ve namazgahlar vardı: Haydarpaşa Çayırı'nda bulunan Ayrılık Çeşmesi, yıkıldıktan sonra adlarını bulundukları semtlere veren Söğütlüçeşme ve Selamiçeşme.

Bağdat Caddesi'nin zengin insanların muhiti olmasının sebebi de; II. Abdülhamit dönemine dayanır. Padişah'ın sarayına yakın oturmak isteyen paşalar, devlet görevlileri ve zengin tüccarlar; Kadıköy'de arazi alarak köşkler, konaklar ve evler yaptırmışlardır. Günümüzde bu evlerden azı hala mevcuttur; ancak bunlar Bağdat Caddesi'nin ilk evleridir.

Kaynak: Diyarbakır Söz