İstanbul Şişli'de inşaat şantiyesi üzerinden Dolmabahçe tüneli üzerine sert uçuş

İstanbul Şişli'de yapımı devam eden bir inşaat şantiye alanından Bomonti-Dolmabahçe tüneli üzerind seyreden bir otomobil, iddiaya göre polisten kaçmaktayken, yol zannettiği Bomonti-Dolmabahçe tüneli boşluğuna uçtu. Tünel girişine uçan aracın pert olduğu dakikalardan sonra 1'i ağır 3 kişi yaralandı

İstanbul Şişli'de inşaat şantiyesi üzerinden Dolmabahçe tüneli üzerine sert uçuş

İstanbul Şişli'de yapımı devam eden bir inşaat şantiye alanından Bomonti-Dolmabahçe tüneli üzerind seyreden bir otomobil, iddiaya göre polisten kaçmaktayken, yol zannettiği Bomonti-Dolmabahçe tüneli boşluğuna uçtu. Tünel girişine uçan aracın pert olduğu dakikalardan sonra 1'i ağır 3 kişi yaralandı

Kaza, saat 02.30 sıralarında Şişli'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mustafa Akaslan yönetimindeki 27 ANH 80 plakalı otomobil, bir inşaat şantiyesinin yanındaki toprak yoldan ilerlediği sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı.

Araç, hızla yol kenarındaki çimenlik alanı aşıp yaklaşık 15 metre yükseklikten Bomonti-Dolmabahçe Tüneli'nin Şişli çıkışına düştü. Kazada, araç sürücüsü Mustafa Akaslan ağır yaralanırken, yan koltukta oturan arkadaşı Mustafa Tutar  kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Yaralıların yardımına ise ilk olarak yoldan geçen araç sürücüleri yetişti. Vatandaşlar, araçtan yükselen dumanlara yangın söndürme tüpüyle müdahale edip, yaralıları otomobilden çıkarttı. İki yaralı, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hurdaya dönen otomobilde çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

Şişli, İstanbul ilinin Avrupa yakasında yer alan bir ilçesidir. 25 mahallesi bulunan Şişli, doğuda Beşiktaş, kuzeyde ve batıdaKağıthane ve güneyde Beyoğlu ilçeleri ile komşudur.

Denize sahili olmayan Şişli ilçesinde çok sayıda tarihî eser, iş yeri, modern ticaret merkezi, kültür ve sanat merkezi bulunmaktadır. 1954'te ilçe olan Şişli ilçesi 1987'de, Kağıthane'nin ayrı bir ilçe olup ayrılmasıyla coğrafi olarak ikiye bölündü. Kuzeyde yer alanAyazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri bir öbek oluştururken, geride kalan diğer mahalleler gene ayrı bir öbek oluşturdular.Büyükdere Caddesi'yle birbirine bağlı olan bu iki öbekten kuzeyde olanı 2012 yılında Şişli'den ayrılarak Sarıyer'e bağlandı.

Şişli adının, zamanında şişçilikle uğraşan bir aileye ait olan Şişçilerin Konağı'nın adının zamanla Şişlilerin Konağı'na dönüştüğüne ve buradan geldiğine dair rivayet vardır. Diğer bir rivayet ise, Şişli adının, topografik olarak Beyoğlu Platosu'nda yükseltisi fazla olan bir bölgede bulunmasından geldiğidir.

İlçenin en eski mahallesi olan Tatavla'nın (Kurtuluş) 16. yy'da kurulduğu ileri sürülür. Eremya Çelebi Kömürcüyan'a göre 17. yy'da Taksim'den Pangaltı'ya doğru uzanan yolun iki yanında mezarlıklar; 18. yy'da Şişli ve Mecidiyeköyyörelerinden bağlar ve bostanlar yer alıyordu. Balmumcu Çiftlik-i Hümayun'u Şişli'ye kadar uzanıyordu. 18. yy'ın sonlarında Teşvikiye Camii'nin bugünkü yerinde bir mescit olduğu bilinir. Bu caminin avlusundaki III. Selim'in diktirdiği nişan taşı 1790/91 tarihlidir.[3]

Mekteb-i Harbiye, Maçka Silahhanesi gibi askeri yapılar, Fransızlara veErmenilere ait kilise, okul ve mezarlıklar, yerleşme alanının 19. yüzyıldan başlayarak Harbiye, Pangaltı ve Maçka'ya doğru yayılmaya başladığını gösterir. Abdülmecid döneminde (hükümdarlığı 1839-1861) imparatorluğun sınır bölgelerindeki yurtlarından olan birçok göçmen Şişli'nin hemen kuzeydoğusunda bulunan arpa tarlaları ve dutlukların olduğu alana yerleştirildiler. Bu kırsal yerleşim yerine padişahın adıyla Mecidiyeköy denmiştir.

1870'te çıkan Büyük Beyoğlu Yangınında evsiz kalan Levantenler ve gayrimüslimler Harbiye çevresinde inşa edilen kagir binalara taşınmışlardır. 1870'lerde, Matbaa-i Osmaniye'yi kuran Osman Bey de Harbiye ile Şişli arasında geniş bir arazi satın alarak bu arazide konak yaptırmıştır. Feriköy'de ilk bira üretim tesisinin (Bomonti Bira Fabrikası) kurulması ve Şişli Etfal Hastanesi'nin açılışı da 1890'lara rastlar.

Gene 19. yy'ın son çeyreğinde Harbiye, Nişantaşı ve Teşvikiye'de birçok konak inşa edilmeye başlamıştır. Taksim'den yapılan atlı tramvay seferleri ilk kez 1881'de Şişli'ye kadar uzanmış, 1913'te elektrikli hale gelen tramvay hattının daha fazla uzatılmasına ihtiyaç olmadığı düşünülerek tramvay deposu da (bugün Cevahir Alışveriş Merkezi) Şişli ileMecidiyeköy arasında inşa edilmiştir. İstanbul'daki önemli anıtlardan biri olan Abide-i Hürriyet de 1911'de açılmıştır.

Kaynak: Diyarbakır Söz