İstanbul'a yarın için önemli uyarı

İstanbul'da okul trafiğine takılmamak için altın öneriler, Valilikçe açıklandı

İstanbul'a yarın için önemli uyarı

Okullar yarın açılacak. Trafiğin yoğun olacağı saatler okulların giriş çıkış saatleri olarak belirlenirken, İstanbul Valiliği toplu ulaşım araçlarına yönelinilmesi konusunda açıklamalarda bulunuyor. Bilindiği üzere 19 Eylül'de İstanbul'da ulaşım ücretsiz olacak.

İstanbul'da dersbaşı için hazırlıklar tamamlandı .Bayram tatiliyle birlikte trafikten çekilen 16 bin okul servisi yarın sabah okulların açılmasıyla yollara düşecek. Toplamda 55 bin servis aracıyla kentteki yoğunluk yeniden artacak. Peki trafik krizini ilk hafta nasıl atlatırız? Kriz yaşanmaması için  İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir  Topbaş'tan uyarı geldi. Topbaş,  yarın okulların açılması dolayısıyla ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için  İstanbulluların toplu taşıma araçlarından faydalanmalarını istedi. Topbaş, yeni eğitim sezonunda tüm öğrenci ve öğretmenler ile velilere  başarılar diledi.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ 

Toplu ulaşım araçları yarın 06.00-14.00 saatlerinde ücretsiz hizmet  verecek. Ağır tonajlı araçlar, okulların açılış haftasında 06.00-10.00  saatlerinde trafiğe çıkamayacak. Şantiyelerde ve yollarda yine bu hafta çalışma yapılmayacak. Devamı zaruri çalışmalar için 22.00-05.00 arası gece vardiyası uygulanacak. Kazalar için trafikte çok sayıda çekici hazır bulundurulacak. Trafiğe çıkacak okul servisleri yarın İSPARK’tan ücretsiz yararlanacak. Metro, tramvay, metrobüs, otobüs ek seferleri sayesinde 755 bin yolcu toplu ulaşıma yönlendirilecek ve 500 bin aracın trafiğe çıkmaması sağlanacak.

BİN 750 POLİS GÖREV YAPACAK

Trafik akışını sağlamak için bin 570 polis görev yapacak. İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda bin zabıta memuru trafiğin sağlıklı işlemesine yardımcı olacak İstanbul genelindeki okullar çevresinde ara sokaklarda bin  zabıta memuru trafiğin sağlıklı işlemesine yardımcı olacak.  İstanbul'da okulların açılacağı gün alınacak tedbirler için, AKOM'da  ilgili tüm birimlerin katılımıyla toplantı yapıldı. Toplantıya, İstanbul  Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı birimlerin yanı sıra İstanbul Emniyet Müdürlüğü,  İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası  temsilcileri de katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz