İstanbul'da gözaltına alınan hakimler

Ankara'da hakim ve savcılara yönelik başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen ve İstanbul'daki adliyelerde görevli olduğu tespit edilen 55 hakim savcıdan, 10'u gözaltına alındı

İstanbul'da gözaltına alınan hakimler

Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, örgüte üye olduğu iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen İstanbul'daki adliyelerde görev yapan 55 hakim ve savcıdan 10'u gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan gözaltı kararı verilen 192 hakim ve savcıdan 55'nin İstanbul'daki adliyelerde görevli olduğu tespit edildi.

Bu kapsamda, İstanbul Adalet Sarayında 23, Küçükçekmece Adliyesinde 5, Gaziosmanpaşa Adliyesinde 5, Anadolu Adalet Sarayı'nda 4, Büyükçekmece Adliyesinde 9 ve Bakırköy Adliyesinde görevli 8 şüpheli hakim ve savcının yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı.

Haklarında gözaltı kararı bulunan şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonda, 10 hakim ve savcı gözaltına alındı. Operasyon kapsamında şüpheli hakim ve savcıların ikametlerinde ve çalışma ofislerinde arama yapıldığı öğrenildi.

Gözaltına alınan hakimlerden birinin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde üye olarak görev yapan Bünyamin Karakaş'ın olduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz