İstanbul'un yeni Emniyet Müdürü, küçük Tuana oldu

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında koltuğunu Şişli Sait Çiftçi ilkokulu öğrencisi Tauna Zafer'e devretti. Yeni İstanbul Emniyet Müdürü Tuana Zafer'in ilk talimatı 'Çocuk istismarları ve tacizlerine ilişkin kamu spotları hazırlayın' oldu.

İstanbul'un yeni Emniyet Müdürü, küçük Tuana oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Şişli Sait Çiftçi İlkokulu'ndan 7 öğrenci, İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ı makamında ziyaret etti. Çalışkan koltuğunu Şişli Sait Çiftçi İlkokulu 4.sınıf öğrencisi Tauna Zafer'e devretti. Zafer, Çocuk Şube Müdürü Ünal Altuner'i makamına çağırarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi aldı.

YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ, 'ÇOCUK İSTİSMARI İLE İLGİLİ KAMU SPOTLARI HAZIRLANMASINI İSTEDİ'
Zafer, "Son zamanlarda çocukları kaçırma istismarları çok fazla oluyor. Çocuklara şiddet uygulayanlar için de caydırıcı cezalar verin. Çocuklarının okul eğitimini engelleyen ve devam ettirmeyen ailelere de caydırıcı mesajlar yollayın. Son zamanlardaki çocuk istismarları ve tacizlerine ilişkin kamu spotları hazırlayın. Bu kamu spotlarını okullarda da yayınlayın ve eğitici filmler izletin. Çocukların eğitilmesi için okullarda bu gibi konularda dersler verin" dedi. Tuana Zafer, polis telsizinden görev yapan polis ekiplerinin çocuklarının bayramını da kutladı.

ÇOCUKLARA ZARAR VEREN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRALACAK
Emniyet Müdürü Çalışkan, "Çocuklar bizim için çok kıymetli onlara gelebilecek bir şeyde hem adli olarak, hem de polis teşkilatı olarak en ağır şekilde cezalandırılacağını bildiriyoruz" diye konuştu
Ziyaret, İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Kaynak: DHA